F1 Nieuws

'Verloren' Sergio Pérez 'gaat het niet lang volhouden' bij Red Bull Racing

'Verloren' Sergio Pérez 'gaat het niet lang volhouden' bij Red Bull Racing
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

'Verloren' Sergio Pérez 'gaat het niet lang volhouden' bij Red Bull Racing

'Verloren' Sergio Pérez 'gaat het niet lang volhouden' bij Red Bull Racing
DPPI/BSR Agency

Volgens Billy Monger, Formule 1-analist bij het Britse Channel4, heeft Sergio Pérez een groot probleem, als hij zich niet als de wiedeweerga weet te verbeteren als teamgenoot van Max Verstappen. In de laatste drie races heeft de Mexicaan in totaal vier punten weten te scoren, waardoor hij inmiddels ver achter Verstappen staat in het kampioenschap. Pérez moet genoegen nemen met de vijfde plaats, waarbij Lando Norris, Charles Leclerc en Carlos Sainz hem allemaal voorbij zijn.

Na twee dramatische weekenden in de Formule 1, waar Pérez beide keren een DNF achter zijn naam schreef, staan er grote vraagtekens boven zijn toekomst bij Red Bull Racing. Hij mag dan wel een contractverlenging voor twee seizoenen getekend hebben, maar Christian Horner versprak zichzelf in Canada, door te bevestigen dat het om een 1+1 deal gaat.

Als Pérez zich tijdens het huidige seizoen en volgende seizoen niet weet te verbeteren, ligt hij er na 2025 alsnog uit. De verwachting is dat Yuki Tsunoda het stoeltje van Pérez dan overneemt, aangezien de Japanner in Canada ook een contractverlenging voor één seizoen tekende. En als het aan Billy Monger ligt, zal Checo inderdaad vervangen worden na dat eerste jaar, aangezien zijn huidige resultaten simpelweg niet goed genoeg zijn.

Volgens de voormalig Brits F4-coureur, die in 2017 een verschrikkelijk ongeluk meemaakte, waarbij hij beide benen kwijtraakte, gaat Pérez niet lang bij Red Bull blijven, als zijn huidige prestaties niet verbeteren. Zo liet Monger bij Channel4 weten.

"Ik bedoel, hij ziet er gewoon verloren uit op het moment. Zijn vorm heeft hem volledig in de steek gelaten op een moment dat hij een nieuw contract tekende. Hij heeft dus nog heel wat werk voor de boeg. En hij moet zijn zelfvertrouwen terugvinden, want met zo'n prestaties bij Red Bull, ook al heeft hij een tweejarig contract, zal hij het niet lang volhouden."

Horner kritisch op Pérez

Niet alleen Monger valt het op dat Pérez nu al een tijdje niet meer presteert. Ook Red Bull-baas Christian Horner was na de Grand Prix van Canada uitgesproken over de teamgenoot van Max Verstappen. Volgens Horner moet hij snel terugkeren op zijn oude niveau, omdat het team twee auto's vooraan nodig heeft.

"Het was een verschrikkelijk weekend voor Checo en we hebben wederom schade opgelopen. Hij zal sterker terug moeten komen in Barcelona. Gelukkig had Ferrari een nachtmerrie, maar we hebben beide auto's nodig die punten scoren. Een slecht weekend doet hem meer pijn dan wie dan ook. Wat we zien bij Checo als hij in de problemen zit, is dat hij altijd terugkomt. Hij is hard voor zichzelf en ik weet zeker dat hij dat zal doen. We hebben hem nodig in zijn topvorm en op alle fronten."

Christian Horner over Sergio Pérez

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties