F1 Nieuws

Max Verstappen vernedert Sergio Pérez in bijzondere statistiek

Max Verstappen vernedert Sergio Pérez in bijzondere statistiek
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen vernedert Sergio Pérez in bijzondere statistiek

Max Verstappen vernedert Sergio Pérez in bijzondere statistiek
Red Bull Content Pool

Max Verstappen kent dit jaar een uitermate sterk seizoen. Als het gaat om de hoeveelheid overwinningen heeft de Nederlander zelfs het meest dominante seizoen uit de geschiedenis van de sport. Aan de andere kant van de Red Bull-garage maakt men echter een heel ander seizoen mee.

Sergio Pérez begon het seizoen goed en wist twee van de eerste vier races op zijn naam te schrijven. Het verschil tussen Verstappen en Pérez bedroeg na het raceweekend in Bakoe dan ook slechts zes punten. Met een overwinning in Miami Gardens zou Pérez voor de eerste keer in de geschiedenis van de sport als Mexicaanse coureur aan de leiding gaan in het rijderskampioenschap.

Pérez deed in de Verenigde Staten goede zaken door zijn bolide op pole position te zetten voor de race. Verstappen kwam door een stuurfout en een late rode vlag in Q3 niet verder dan de negende stek. Tijdens de race sneed Verstappen echter als een warm mes door de boter en had hij al snel zijn teamgenoot ingehaald. Pérez zou uiteindelijk tweede worden, terwijl Verstappen er met de winst vandoor ging.

Van kwaad tot erger

In de races na de Grand Prix van Miami werd goed duidelijk dat de overwinning van Verstappen voor een flinke mentale dreun had gezorgd bij Pérez. De Mexicaan haalde immers vijf keer niet Q3 en scoorde slechts een fractie van het aantal punten dat Verstappen mee naar huis nam.

De achterstand tussen de beide Red Bull-coureurs werd hierdoor alsmaar groter en het duurde vervolgens niet lang voordat Pérez zijn kampioenschapsaspiraties voor een jaartje in de (Red Bull-)ijskast zette.

Daarna ging het iets beter met Pérez en zijn prestaties. De Grands Prix van Japan en Qatar waren echter nieuwe dieptepunten in het seizoen van de Mexicaanse coureur. Pérez scoorde immers nul punten op het circuit van Suzuka en in Losail scoorde Pérez slechts één punt. Verstappen won die beide races daarentegen. Het verschil in punten tussen de beide coureurs is inmiddels opgelopen tot 251 punten.

Puntenaantal

Flinke verschillen dus tussen de beide kanten van de Red Bull-garage. Verschillen die ervoor hebben gezorgd dat Red Bull veel punten heeft misgelopen dit seizoen. Zo zou Verstappen met een voorsprong van twintig punten op Mercedes in zijn eentje aan de leiding in het constructeurskampioenschap. X-gebruiker @F1GuyDan merkte echter nog een andere bijzondere statistiek op.

Tijdens de Grand Prix van Mexico-Stad scoorde Verstappen namelijk meer punten (25) dan Pérez heeft gedaan sinds de Grand Prix van Singapore (21). Tijdens die race werd Verstappen als vijfde en Pérez als achtste afgevlagd. Sinds de race in de stadstaat heeft Pérez nog zeventien punten weten te scoren. Verstappen scoorde sinds de Grand Prix van Singapore 117 punten.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties