F1 Nieuws

Max Verstappen zet vraagtekens bij terugkeer Sainz: 'Het is discutabel'

Max Verstappen zet vraagtekens bij terugkeer Sainz: 'Het is discutabel'
BSR Agency
F1 Nieuws

Max Verstappen zet vraagtekens bij terugkeer Sainz: 'Het is discutabel'

Max Verstappen zet vraagtekens bij terugkeer Sainz: 'Het is discutabel'
BSR Agency

Max Verstappen keek even op toen Carlos Sainz weer terugkeerde op de grid na de rode vlag-situatie tijdens de GP van Monaco. Sainz, die uit leek te vallen met een lekke band, mocht de overige 77 rondjes uitrijden, omdat Ferrari zijn auto op tijd klaar kreeg onder de rode vlag-periode. Opmerkelijk, als het aan Verstappen ligt.

De start in Monaco was spectaculairder dan de resterende 77 rondjes bij elkaar. Sainz maakte contact met Oscar Piastri in bocht 1, waarna hij een lekke band opliep en zijn race einde verhaal leek. Maar door een gigantische crash tussen Kevin Magnussen, Sergio Pérez en Nico Hülkenberg werd de race een lange tijd stilgelegd. Eenmaal in de pitstraat, slaagde Ferrari erin om de SF-24 van Sainz op tijd klaar te stomen voor het restant van de race. De Spanjaard mocht hierdoor weer als derde beginnen aan de race en Max Verstappen heeft zich daar nu over uitgelaten.

"Ik denk dat ik maar eens een keer naar de regels moet kijken", concludeert Verstappen tegenover de internationale pers. "Voor mijn gevoel werd er laat met de rode vlaggen gezwaaid. Het is niet zo dat die meteen uitkwam. Heel veel coureurs waren al door de eerste sector gekomen, sommigen zaten al in sector twee. Volgens mij was het alleen Zhou die vastzat achter de crash en er was nog de medical car waar hij op moest wachten. Maar het is discutabel", aldus de Nederlander.

Veiligheid voorop

Verstappen wilt hierbij niet zeggen dat het onterecht is dat Sainz mocht terugkeren op de grid. Hij reageerde als volgt op de vraag of het terecht was dat Sainz weer in zijn auto mocht stappen: "Het hangt er vanaf hoe je er naar kijkt. Ik heb er van mijn kant waarschijnlijk een andere mening over ten opzichte van degene die de plek terugkrijgt. Uiteindelijk is het belangrijkste dat de auto's veilig zijn, want Checo en Kevin maakten een flinke impact mee".

De terugkeer van Sainz pakte niet verkeerd uit voor Ferrari. Door de winst van Charles Leclerc en de derde plaats van de Spanjaard, is het team uit Maranello flink ingelopen op Red Bull.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties