F1 Nieuws

'McLaren-baas bracht bezoek aan Red Bull-fabriek, zorgen bij Mercedes'

'McLaren-baas bracht bezoek aan Red Bull-fabriek, zorgen bij Mercedes'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

'McLaren-baas bracht bezoek aan Red Bull-fabriek, zorgen bij Mercedes'

'McLaren-baas bracht bezoek aan Red Bull-fabriek, zorgen bij Mercedes'
DPPI/BSR Agency

McLaren-baas Zak Brown heeft volgens het doorgaans goed geïnformeerde Auto, Motor und Sport een bezoekje gebracht aan de Red Bull Ford Powertrains-fabriek in Milton Keynes. Volgens het Duitse medium zijn er namelijk zorgen over de "aansprakelijkheid" van Mercedes in 2026.

Vanaf 2026 telt de Formule 1 in totaal vijf motorfabrikanten: Ferrari, Mercedes, Renault, Red Bull Ford Powertrains en Honda. Het is goed mogelijk dat daar in de toekomst, dus na 2026, nog twee andere fabrikanten bij gaan komen.

Volgens onder meer RacingNews365 wil Toyota namelijk in zee gaan met het team van Haas. Op den duur wil Toyota dan vervolgens over de productie van eigen Formule 1-motoren gaan nadenken, zeker nu de sport in de lift zit. Daarnaast heeft General Motors al laten weten dat er in 2028 een eigen General Motors-Cadillac-motor op de grid te horen zal zijn.

Klantenteams, klantenteam, klantenteams...

Genoeg Formule 1-motorfabrikanten dus, maar toch zijn er partijen die drie of zelfs vier teams van motoren moeten voorzien. Neem bijvoorbeeld Mercedes. Het Duitse merk voorziet momenteel haar eigen team van motoren en zorgt er ook voor dat Aston Martin, Williams en McLaren kunnen meedoen in de Formule 1. In 2026 valt Aston Martin echter weg, het team is immers in zee gegaan met Honda, en dus komt er een plekje vrij voor Mercedes om een nieuw klantenteam aan te trekken.

'Brown bezoekt Red Bull, Mercedes in de problemen'

Volgens Auto, Motor und Sport is McLaren-CEO Zak Brown daar echter niet zo op gesteld. Het medium stelt namelijk dat er in 2026 mogelijk problemen zullen zijn met de levering van motoren bij Mercedes-klantenteams.

Verder stelt Auto, Motor und Sport ook dat Brown de Red Bull Ford Powertrains-fabriek heeft bezocht, maar dat lijkt los te staan van de Mercedes-motordeal van het team uit Woking. "Ik heb een goede relatie met Jim Farley (Ford-baas, red.). We hebben elkaar vorig jaar ontmoet en hebben toen de fabriek bezocht. Dat was voordat we besloten om ons contract met Mercedes te verlengen", aldus Brown.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties