F1 Nieuws

Max Verstappen velt oordeel over snelheid McLaren en Mercedes: 'Dat denk ik niet'

Max Verstappen velt oordeel over snelheid McLaren en Mercedes: 'Dat denk ik niet'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Max Verstappen velt oordeel over snelheid McLaren en Mercedes: 'Dat denk ik niet'

Max Verstappen velt oordeel over snelheid McLaren en Mercedes: 'Dat denk ik niet'
DPPI/BSR Agency

Red Bull-coureur Max Verstappen heeft laten weten dat hij zich niet zo druk maakt over de toegenomen concurrentie ten opzichte van afgelopen seizoen. Volgens de Nederlander kun je namelijk alleen maar controle uitoefenen over dingen die je zelf kunt beïnvloeden.

Afgelopen seizoen wist Verstappen maar liefst negentien races op zijn naam te schrijven. Daarnaast werd hij twee keer tweede en kwam de Nederlander een maal als vijfde coureur over de streep. Uiteindelijk won Verstappen voor de derde achtereenvolgende keer de wereldtitel met een voorsprong van maar liefst 290 punten op nummer twee en tevens Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez.

Dit seizoen zit de vork echter iets anders in de steel. Verstappen begon het seizoen dan wel sterk, met vier overwinningen in de eerste vijf races, maar inmiddels zijn het teams als McLaren, Mercedes en zo nu en dan Ferrari die steeds dichterbij komen aan de Nederlander. In de afgelopen paar races was het zelfs niet Red Bull, maar McLaren dat met de snelste bolide aan de start van een weekend verscheen.

Verstappen kijkt naar concurrentie

Er is dus werk aan de winkel voor Red Bull, aangezien Verstappen het liefste met een zo groot mogelijke marge naar de finish rijdt. Voor de stand in het rijderskampioenschap hoeft Red Bull het echter (vooralsnog) niet te doen, want Verstappen heeft een voorsprong van 84 punten op nummer twee Lando Norris. Ook in het constructeurskampioenschap heeft Red Bull een grote voorsprong op nummer twee Ferrari.

De Nederlander zelf geeft dan ook relaxed te zijn en zich geen zorgen te maken over de toegenomen concurrentie van bijvoorbeeld McLaren en Mercedes. "Ik maak me daar niet echt zorgen over, want aan het eind van de dag werk je gewoon aan je eigen team. Dat is het enige waar je controle over hebt. Wat de rest doet, heb je geen controle over", trapt Verstappen af.

"Ik denk dat ik altijd vrij ontspannen ben, of het nu close is of niet. Ik denk niet dat ik erg gestrest ben in de auto. Je wilt altijd presteren en dan ben je gewoon kritisch als er dingen fout of goed gaan", aldus de Nederlander.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties