F1 Nieuws

Mercedes gaat strijd aan met Red Bull: 'We hebben nu een duidelijke richting'

Mercedes gaat strijd aan met Red Bull: 'We hebben nu een duidelijke richting'
BSR Agency
F1 Nieuws

Mercedes gaat strijd aan met Red Bull: 'We hebben nu een duidelijke richting'

Mercedes gaat strijd aan met Red Bull: 'We hebben nu een duidelijke richting'
BSR Agency

Mercedes kent de slechtste seizoensstart in jaren. Na zes races staat het team uit Brackley roemloos vierde bij de constructeurs, met slechts 64 punten. Ondanks dat houdt teambaas Toto Wolff de moed erin en bevestigt hij dat Mercedes met wat aanpassingen aan de auto zal aantreden in Imola.

Op het circuit Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Italië, wordt voor het eerst in twee jaar tijd weer een Grand Prix verreden. Vorig jaar werd deze afgelast vanwege noodweer. Mercedes zal hier op jacht gaan naar het eerste podium van het seizoen. Teambaas Wolff weet dat het niet goed gaat met zijn team, maar blijft strijdbaar.

"We zijn nu op een kwart van het seizoen. De eerste zes races zijn niet gemakkelijk geweest. We hebben wel een duidelijk beeld van wat we moeten verbeteren en we hebben een duidelijke richting om dat te bewerkstelligen. Het zal enkele races duren voordat we hier de vruchten van kunnen plukken. Tot die tijd proberen we het huidige pakket te maximaliseren. We hebben meer updates voor Imola en hopelijk helpt dat ons", zo laat hij weten aan Motorsport.com.

Normaal weekend

Wolff denkt daarbij, dat een normaal race-format in het voordeel zal werken van de zilverpijlen. Tijdens een sprintweekend hebben de Formule 1-teams maar één vrije training om alle data te verzamelen en dit weekend zijn er drie trainingen beschikbaar voor de teams en coureurs: "Na twee sprints op rij, keren we terug naar het gebruikelijke weekendformat. Dat geeft ons meer tijd om de afstelling te optimaliseren. Imola is desondanks een veeleisend circuit voor zowel mens als machine. Het heeft een aantal snelle en vloeiende secties, maar ook langzame bochten en een listig, hobbelig asfalt. Het is smal, wat inhalen lastig maakt, en heeft behoorlijk wat hoogteverschil. Dat maakt het een serieuze test en we kijken ernaar uit", aldus Wolff.

Mercedes heeft al dik anderhalf jaar geen race meer gewonnen. Sinds de winst van George Russel in Brazilië 2022, staat het team uit Brackley droog.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties