F1 Nieuws

Jan Lammers wijst ideale teamgenoot Verstappen aan: 'Toprijder en onderschat'

Jan Lammers wijst ideale teamgenoot Verstappen aan: 'Toprijder en onderschat'
BSR Agency
F1 Nieuws

Jan Lammers wijst ideale teamgenoot Verstappen aan: 'Toprijder en onderschat'

Jan Lammers wijst ideale teamgenoot Verstappen aan: 'Toprijder en onderschat'
BSR Agency

Sergio Pérez heeft nog altijd geen bevestiging vanuit Red Bull Racing gehad, dat hij ook volgend jaar bij het team uit Milton Keynes mag rijden. De Mexicaan loopt uit zijn contract en is op dit moment in onderhandeling om volgend seizoen het stoeltje naast Max Verstappen te grijpen. Voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers vertelt in zijn column voor de Telegraaf wie het ideale maatje van Verstappen zou kunnen zijn.

Pérez rijdt sinds 2021 voor het topteam van Red Bull. Als vervanger van Alexander Albon was het de bedoeling dat hij als tweede viool, naast Verstappen de concurrentie tegen kon houden, zoals Valtteri Bottas dat deed met Lewis Hamilton bij Mercedes. Vorig jaar finishte hij tweede in het kampioenschap, maar de Mexicaan lijkt op geen enkele manier in de buurt te kunnen komen van het niveau van Verstappen. De geruchten gaan rond, dat hij met het oog op 2026, een meerjarige deal met Red Bull wil realiseren. Red Bull-Adviseur Helmut Marko liet onlangs doorschemeren dat het contract van Pérez hooguit met één jaar verlengd zou worden, omdat hij anders niet meer zijn best zou doen.

Lammers noemt ideale teamgenoot Verstappen 

Oud Formule 1-coureur en mede-organisator van de Dutch Grand Prix, Jan Lammers, weet wel wie de juiste teamgenoot van Verstappen zal zijn. In zijn column laat hij zijn licht schijnen over de situatie bij Red Bull. Volgens Lammers was Nico Hülkenberg dé perfecte kandidaat om Sergio Pérez op te volgen, waar het niet dat hij onlangs bij Audi heeft getekend...

"Iemand als Hülkenberg vind ik echt een toprijder en enorm onderschat. Ik snap heel goed dat Audi hem heeft getekend voor de komende jaren. Dat vind ik een zeer verstandige keuze. Hülkenberg had ik ook graag naast Verstappen willen zien bij Red Bull. Hij is reëel, draait er niet omheen en is serieus, zonder saai te zijn. Absoluut een miskend en onderschat talent. Ik had hem ook wel bij Mercedes vinden passen", zo laat Lammers weten.

Lammers gaat er wel vanuit dat Red Bull door zal gaan met Pérez, maar dat vindt hij niet in de geest van het topteam. "Ik acht de kans aannemelijk dat Red Bull gewoon doorgaat met Pérez. Eigenlijk zou die keuze niet echt des Red Bulls zijn. Dat is toch het bedrijf dat inzet op extreme durfsporten en in de Formule 1 staat het ook bekend om zijn lef. Denk alleen al aan de keuze om Verstappen op jonge leeftijd in die auto te zetten. Wat hun tweede rijder betreft, lijken ze toch heel erg op zeker te spelen", aldus de Nederlander.

Hülkenberg is echter niet meer haalbaar voor het topteam van Red Bull. De Duitser tekende onlangs een meerjarige deal bij Sauber, dat in 2026 wordt overgenomen door Audi. De kans is groot dat Carlos Sainz daar zijn teamgenoot zal worden, al lijkt de Spanjaard zelf te wachten op een aanbod vanuit Red Bull.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties