F1 Nieuws

'Mercedes loopt ver voorop met ontwikkeling van 2026-motor'

'Mercedes loopt ver voorop met ontwikkeling van 2026-motor'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

'Mercedes loopt ver voorop met ontwikkeling van 2026-motor'

'Mercedes loopt ver voorop met ontwikkeling van 2026-motor'
Mercedes F1 Media

Het doorgaans betrouwbare Italiaanse medium Formu1a.uno weet te melden dat het team van Mercedes een voorsprong heeft op de rest van de grid als het gaat om de ontwikkeling van de 2026-motor. Verder weet het medium te melden dat oud-teambaas Mattia Binotto mogelijk terugkeert naar de Formule 1.

Mercedes is sinds 2010 actief in de Formule 1 met een eigen team, maar voor die tijd was Mercedes ook al de trouwe motorleverancier van McLaren. Momenteel is Mercedes de motorleverancier van onder anderen Williams, Aston Martin en McLaren.

Met de ingang van de nieuwe reglementen in 2014 werd Mercedes dé toonaangevende kracht in de Formule 1. In de jaren 2014 - 2020 werd er dan ook altijd een Mercedes-coureur wereldkampioen. Mercedes zelf wist maar liefst acht keer achter elkaar constructeurskampioen te worden.

Dominantie komt ten einde

In 2021 kwam er echter een einde aan de heerschappij van Mercedes toen Max Verstappen met Red Bull als enige partij tegenstand wist te bieden aan de oppermachtige Lewis Hamilton. Na de verloren rijderstitel van 2021 wilde Mercedes in 2022 flink terugslaan.

Dat lukte echter niet en sinds de ingang van de nieuwe reglementen in 2022 heeft Mercedes slechts één race gewonnen. Dit seizoen ziet het er zelfs naar uit dat Mercedes helemaal geen overwinning kan bijschrijven. Gezien de voorsprong van Red Bull en het budgetplafond, wordt er veelal gedacht dat Mercedes pas weer met de ingang van nieuwe technische reglementen (2026) kan meedoen vooraan in het veld.

Voorsprong en Binotto

Dat is dan ook waar Mercedes naar streeft. Volgens Formu1a.uno zullen de eerste 2026-motoren worden getest in het komende kalenderjaar. In de bouw en ontwikkeling van die motoren zou Mercedes volgens het medium een flinke voorsprong hebben op de rest van de grid.

Daarin verschilt Mercedes van Audi. De Duitse fabrikant loopt volgens het medium namelijk achter op de rest van het veld. Zo zouden er te weinig engineers zijn aangetrokken om de Formule 1-entree van Audi tot een succes te maken. Volgens Formu1a.uno staat voormalig Ferrari-teambaas Mattia Binotto dan ook hoog op het wensenlijstje van Audi om haar Formule 1-project tot een succes te maken.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties