F1 Nieuws

Mercedes-topman blikt vooruit op Grand Prix van Brazilië: 'Dat kan ons helpen'

Mercedes-topman blikt vooruit op Grand Prix van Brazilië: 'Dat kan ons helpen'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Mercedes-topman blikt vooruit op Grand Prix van Brazilië: 'Dat kan ons helpen'

Mercedes-topman blikt vooruit op Grand Prix van Brazilië: 'Dat kan ons helpen'
Mercedes F1 Media

Mercedes-topman Andrew Shovlin zag zijn formatie een teleurstellende Sprint afwerken op het Autódromo José Carlos Pace. Volgens Shovlin waren Lewis Hamilton en George Russell namelijk te hard voor de banden in de openingsfase en betaalden ze daar later de prijs voor.

Afgelopen seizoen wist het team van Mercedes zowel de Sprint als de hoofdrace te winnen in São Paulo. Gezien de flink verbeterde vorm van Mercedes dit seizoen werd er dan ook verwacht dat de formatie uit Brackley wel eens goed voor de dag zou kunnen komen in de meest bevolkte stad van Brazilië.

Mercedes kwam echter thuis van een koude kermis. De snelheid was er in het eerste gedeelte van de Sprint nog wel, maar naarmate de verkorte race een beetje was gesetteld, werd het duidelijk dat Mercedes de snelheid van afgelopen seizoen allerminst had.

Te hard gepusht

Shovlin komt met een verklaring voor de mindere pace van zijn equipe. "We hebben hoogstwaarschijnlijk te hard gepusht op onze banden. Het duurde een aantal rondes voordat we ons realiseerden dat we niet mee konden doen om de overwinning. Dat heeft de banden pijn gedaan en het heeft ervoor gezorgd dat we veel last hadden van zeer hoge bandenslijtage richting het einde van de race", begint de Mercedes-topman.

Dat kunnen we gebruiken

Voor de race van later vandaag voorziet Shovlin dan ook weinig verbetering. Teams mogen immers bijna niets meer aanpassen aan de afstelling van hun auto na afloop van de kwalificatie. Dit weekend werd die al op vrijdag verreden en dus zitten teams en coureurs vast aan de set-up van vrijdag.

"We weten wat we hebben qua set-up en er zijn slechts een paar dingen die we kunnen aanpassen. Daardoor weten we dat het maken van een grote stap onmogelijk zal zijn. Er zijn echter wel dingen waarmee we de auto beter in balans kunnen brengen, dus dat kunnen we zeker gebruiken.

Ook valt er iets te leren over hoe we met de banden moeten omgaan tijdens een stint. Het wordt zondag een stuk kouder, dus dat kan ons helpen. Waarschijnlijk niet zoveel dat de banden in een andere window zullen werken. Het is dan ook belangrijk dat we vooruitgang boeken zodat we zondag een ander soort race hebben", aldus Shovlin na afloop van de Sprint.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties