F1 Nieuws

Mercedes raakt 'super intelligente' topman kwijt volgens Lewis Hamilton

Mercedes raakt 'super intelligente' topman kwijt volgens Lewis Hamilton
BSR Agency
F1 Nieuws

Mercedes raakt 'super intelligente' topman kwijt volgens Lewis Hamilton

Mercedes raakt 'super intelligente' topman kwijt volgens Lewis Hamilton
BSR Agency

Mike Elliott heeft besloten om per direct afscheid te nemen van het Mercedes Formule 1-team. De Brit was sinds een paar maanden Chief Technical Officer, nadat zijn rol als technisch directeur uitliep op een grote ramp.

Na het vertrek van James Allison werd Elliott naar voren geschoven als vervanger van de meesterontwerper. Maar dit heeft Mercedes niet veel opgeleverd. In de periode dat Elliott het voor het zeggen had als het gaat om het ontwerpen en het ontwikkelen van de Mercedes-auto, heeft het team slechts één overwinning behaald.

Die overwinning kwam tijdens de Grand Prix van Brazilië in 2022, toen George Russell er met de winst vandoor ging en Hamilton op de tweede plaats eindigde. Voor Mercedes is dit aantal beschamend te noemen, aangezien ze in de jaren daarvoor uiterst dominant waren.

Hamilton baalt van vertrek Elliott

Hoewel men zou denken dat Hamilton blij is dat Elliott vertrekt, aangezien de Brit geen geweldige resultaten heeft geboekt met zijn team en volgens Hamilton niet luisterde naar zijn adviezen, is dat totaal niet het geval. In gesprek met Sky Sports F1 laat de zevenvoudig wereldkampioen weten dat Elliott een zeer gewaardeerd collega was en hij omschrijft de voormalig CTO als 'super intelligent'.

Dat Mercedes onder zijn bewind twee matige auto's afleverde is niet alleen zijn schuld, daar is het gehele team bij geweest: "Wat we moeten onthouden is dat niets aan één persoon ligt. We doen alles als team. Er zijn zoveel bewegende delen in de fabriek, dus er is niet één individu verantwoordelijk voor waar we zijn, het is een collectief", begint de Mercedes-stercoureur.

"Ik ben zeker verdrietig om Mike te zien gaan. Ik ken hem al sinds mijn McLaren-dagen, voordat ik voor McLaren racete (in de F1) zat hij er al. Ik heb een geweldige relatie met Mike gehad. Ik vond het geweldig om met hem te werken, binnen dit team. Hij is zo'n super intelligent persoon."

'Veel geleerd'

Volgens Hamilton was Elliott een fijn persoon om mee te praten en kon hij alles op een fijne manier uitleggen. De Brit beweert dan ook dat hij veel heeft geleerd van de voorganger [en vervanger] van Allison.

"Hij was iemand met wie ik altijd sprak over aerodynamica. Hij was geweldig in het uitleggen van alles aan mij, dus ik heb veel van hem geleerd. Maar het is zijn beslissing om verder te gaan en iets anders te gaan doen. Ik wens hem absoluut het allerbeste en ik ben hem super dankbaar voor al zijn bijdragen in al die jaren. Ik weet dat wat hij hierna ook gaat doen, hij geweldig zal zijn omdat hij een superbrein heeft."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties