F1 Nieuws

Mick Schumacher kritisch op Guenther Steiner: 'Nu zie ik hoe het wel moet'

Mick Schumacher kritisch op Guenther Steiner: 'Nu zie ik hoe het wel moet'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Mick Schumacher kritisch op Guenther Steiner: 'Nu zie ik hoe het wel moet'

Mick Schumacher kritisch op Guenther Steiner: 'Nu zie ik hoe het wel moet'
Mercedes F1 Media

Voormalig Haas-coureur Mick Schumacher heeft zich kritisch uitgesproken over zijn voormalig werkgever Guenther Steiner. Volgens de jonge Duitser werd er veel van hem verwacht binnen het team van Haas, maar werd hij nooit op de juiste manier gesteund.

In 2021 werd Schumacher aangesteld als de nieuwe coureur van Haas. Samen met Nikita Mazepin zou Schumacher bij Haas voor een frisse wind moeten zorgen. Romain Grosjean en Kevin Magnussen moesten immers het schip verlaten bij Haas na een tegenvallend 2020-seizoen.

Zijn debuutseizoen in de Formule 1 was echter niet wat Schumacher ervan had verwacht. De Haas-bolide was namelijk nagenoeg gelijk aan de bolide van een seizoen eerder. Alle focus lag bij Haas op het 2022-seizoen en daardoor bleven Schumacher en Mazepin het hele seizoen puntloos.

Presteren

Het niet investeren in de 2021-auto betaalde zich in 2022 dubbel en dwars uit voor Haas. In totaal sprokkelden Schumacher en zijn nieuwe teamgenoot Magnussen immers 37 punten bij elkaar. Daarvan werden er twaalf door Schumacher behaald.

Een goede score dus, zeker naast een ervaren teamgenoot als Magnussen. Toch besloot de Haas-leiding om Schumacher voor het 2023-seizoen van zijn zitje te ontdoen. Hierdoor kwam de Duitser zonder stoeltje te zitten, althans een fulltime zitje.

Schumacher werd namelijk opgepikt door Mercedes en werd aangesteld als test- en reservecoureur. "Nu zie ik eindelijk in hoe het wel binnen een team. Je kan er namelijk niet vanuit gaan dat een coureur goed zal presteren als hij daarvoor niet de juiste steun krijgt", begint Schumacher, die indirect sneert naar Steiner.

2024?

Voor aankomend seizoen heeft zich nog geen mogelijkheid voorgedaan voor Schumacher om terug te keren op de grid. Wel wist Formule 1-journalist Joe Saward te vertellen dat er mogelijk een opening komt bij het team van Audi in 2026. Het zou voor de Duitse fabrikant namelijk een goede PR-stunt zijn om een Duitse coureur aan te stellen met de naam 'Schumacher'.

Alle geruchten zorgen mogelijk voor ruis op de lijn, maar de man in kwestie geeft aan er klaar voor te zijn. "Mensen komen je niets brengen, je moet alles zelf doen. Dat weet ik nu. Ik voel dat ik klaar ben om opnieuw te vechten en mensen te laten zien wat ik allemaal kan. Velen weten namelijk niet eens wat ik allemaal kan."

Echter, een nieuw Formule 1-zitje claimen blijft een lastig verhaal. "In de Formule 1 zit momenteel weinig beweging. Veel coureurs liggen al vast of hebben meerjarige contracten. Helaas hebben we daarom een plan B klaarliggen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties