F1 Nieuws

Mick Schumacher vraagt Toto Wolff daad bij het woord te voegen: 'Dat weten weinig mensen'

Mick Schumacher vraagt Toto Wolff daad bij het woord te voegen: 'Dat weten weinig mensen'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Mick Schumacher vraagt Toto Wolff daad bij het woord te voegen: 'Dat weten weinig mensen'

Mick Schumacher vraagt Toto Wolff daad bij het woord te voegen: 'Dat weten weinig mensen'
Mercedes F1 Media

Mercedes en Toto Wolff moeten op zoek gaan naar de opvolger van Lewis Hamilton. Na dit seizoen vertrekt de zevenvoudig wereldkampioen naar Ferrari, één van de grootste concurrenten van het team, en Mercedes zal zich willen versterken na deze mokerslag. Maar dat is uiteraard makkelijk gezegd dan gedaan.

Om de schoenen van Lewis Hamilton te vullen bij Mercedes is bijna een onmogelijke taak. De Brit wist zes titels te pakken in de tijd dat hij bij het Duitse team reed en was zijn teamgenoten telkens de baas [behalve Nico Rosberg in 2016]. Het zal voor Toto Wolff dan ook een flinke klus worden om de juiste vervanger te vinden, die samen met George Russell vanaf 2025 een team kan vormen waarop gebouwd kan worden. Maar de Mercedes-baas krijgt in ieder geval van één coureur al te horen dat hij er klaar voor is.

Mick Schumacher is van mening dat hij goed genoeg is voor het stoeltje bij Mercedes. De Duitser, die vanaf vorig seizoen de test- en reservecoureur van Mercedes is, heeft veel complimenten gekregen van Wolff in 2023. Het wordt nu tijd dat de Mercedes-baas daad bij het woord voegt.

Wolff lovend over Schumacher

In 2023 liet Toto Wolff nog duidelijk merken dat hij van mening was dat Schumacher een plekje op de grid verdiende. Dat Haas hem aan de kant had geschoven voor Nico Hülkenberg en de F2-kampioen van 2020 dus als reservecoureur een jaar toe moest kijken, was voor Wolff onbegrijpelijk. Hij spoorde de andere teams, die wel een plekje vrij hadden, aan om Schumacher te nemen.

Nu heeft Mercedes een zitje vrij, waardoor we erachter gaan komen of Wolff daadwerkelijk van mening is dat Schumacher goed genoeg is om op de F1-grid te staan. Dat wil Mick zelf ook weleens weten. Hij geeft dan ook aan dat hij open staat voor een avontuur naast George Russell en dat Wolff weet hoe goed hij daadwerkelijk is.

"Natuurlijk is het een functie die veel druk met zich meebrengt, maar ik heb het gevoel dat ik het aankan. Maar die beslissing is niet aan mij. Ik heb een kans, ik weet alleen nog niet hoe groot die is, dus ik hoop dat ik mezelf kan aanbevelen. Ik denk dat weinig mensen weten hoe goed ik ben", begint Schumacher.

De Duitser geeft aan dat hij de komende tijd gesprekken zal voeren met Toto Wolff over het zitje van Hamilton: "We kunnen de komende dagen ongetwijfeld verder praten."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties