F1 Nieuws

Nico Rosberg weet van transfer Lando Norris: 'Volgend jaar al'

Nico Rosberg weet van transfer Lando Norris: 'Volgend jaar al'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Nico Rosberg weet van transfer Lando Norris: 'Volgend jaar al'

Nico Rosberg weet van transfer Lando Norris: 'Volgend jaar al'
Red Bull Content Pool

Oud-coureur Nico Rosberg heeft gehoord dat er in 2024 een grote rijderswissel zal plaatsvinden. Volgens de Duitser zijn er namelijk geluiden achter de schermen die stellen dat McLaren-coureur Lando Norris in 2024 naast Max Verstappen bij Red Bull rijdt.

Het tweede zitje bij Red Bull is een van de meest begeerde stoeltjes in de sport. De RB19 is namelijk een auto die races kan winnen en zelfs het kampioenschap kan winnen. Echter, er is ook een keerzijde aan het zijn van de coureur naast Verstappen.

De Nederlander is namelijk in de vorm van zijn leven en lijkt als enige om te kunnen gaan met de karakteristieken van de RB19. Of dat is toe te schrijven aan een bepaalde ontwikkelingsrichting, is niet bekend. Wel zijn er genoeg mensen in de paddock die stellen dat Red Bull haar auto afstelt op Verstappens voorkeuren.

Geen zekerheid

Maar waarom is er ineens zo'n grote onzekerheid rondom het Red Bull-stoeltje van Pérez? Dat werd veroorzaakt door recente uitspraken van Helmut Marko. De Oostenrijker vertelde in Zandvoort namelijk dat niets voor de volle 100% zeker is in de Formule 1 en dus ook Pérez zijn contract met Red Bull zomaar kan worden aangepast.

"Niets is 100% zeker in de Formule 1, dat bestaat gewoon niet. Er zijn altijd prestatiegerichte situaties die besproken moeten worden. Daar gaan we naar kijken en we gaan in Zandvoort overleggen hoe we vooruitgaan. Daarna weten we meer", aldus Marko in gesprek met Kleine Zeitung.

Pérez is onze coureur

Na die uitspraken besloot Red Bull-teambaas Christian Horner vervolgens weer te reageren door te stellen dat Pérez aankomend seizoen gewoon bij Red Bull rijdt. De Brit liet onder meer optekenen dat hij geen reden ziet om de Mexicaan van zijn zitje naast Verstappen te ontdoen. Pérez staat immers tweede in het rijderskampioenschap en heeft als enige andere coureur een race weten te winnen dit seizoen.

"De situatie van Checo voor volgend jaar is duidelijk. Hij is coureur van Red Bull Racing en we hebben een contract met hem. Ondanks dat zijn we ook nog eens tevreden met zijn prestaties, zeker als je kijkt naar zijn geweldige prestatie in Zandvoort. Hij had pech met zijn penalty voor te snel rijden in de pitstraat.

"Hij staat tweede in het kampioenschap en is naast Max de enige coureur die dit jaar races gewonnen heeft. Als Max er niet was geweest, had Checo nu op zeven of acht overwinningen gestaan. Hij doet zijn werk dus goed. Hopelijk kan hij voor het einde van het jaar nog wat zeges aan zijn totaal toevoegen en daarnaast denk ik niet dat er iemand anders op de grid is die dichter bij Max kan zitten", aldus Horner.

Naar alternatieven kijken

Na de reactie van Horner leek alle rust te zijn wedergekeerd bij Red Bull, maar toch zorgde Pérez nota bene zelf voor de meeste vraagtekens rondom zijn toekomst bij de Oostenrijkse formatie. In gesprek met DAZN laat Pérez namelijk weten dat hij aankomend seizoen geen genoegen zal nemen met een bijrol naast Verstappen. Mocht dat wel gebeuren, dan zoekt de Mexicaan zijn heil ergens anders.

"Elk jaar leer je weer dingen en daarom hou ik zo van deze sport. Het belangrijkste is dat je leert van je fouten. Ik denk dat het nu, met het seizoen dat we hebben gehad, belangrijk is dat ik de komende races in een omgeving zit waar ik het gevoel heb dat ik iets bij kan dragen. En als dat in 2024 niet hier is, dan ga ik naar alternatieven kijken", aldus Pérez.

Norris-geruchten

Door de uitspraken van Pérez ligt zijn toekomst bij Red Bull dus opnieuw helemaal open. De geruchten van een mogelijke transfer van Norris naar Red Bull zorgen daarnaast voor nog meer vraagtekens. Gevraagd naar de geruchten rondom het tweede Red Bull-stoeltje voor 2024 geeft Rosberg aan dat hij al het een en ander heeft gehoord in de paddock.

"Waar Norris naartoe gaat? Ik heb gehoord dat er volgend jaar al een flinke verandering op komst is", aldus de wereldkampioen van 2016 in gesprek met Sky Sports.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties