F1 Nieuws

Red Bull-toekomst Sergio Pérez plots onzeker na uitspraken Helmut Marko

Red Bull-toekomst Sergio Pérez plots onzeker na uitspraken Helmut Marko
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull-toekomst Sergio Pérez plots onzeker na uitspraken Helmut Marko

Red Bull-toekomst Sergio Pérez plots onzeker na uitspraken Helmut Marko
Red Bull Content Pool

Sergio Pérez leek verzekerd te zijn van een stoeltje bij Red Bull Racing voor 2024. Telkens werd er vanuit het management geroepen dat áls Daniel Ricciardo kans maakte op het zitje naast Max Verstappen, dit pas in 2025 zou zijn.

Pérez ligt voor volgend seizoen namelijk nog vast en Red Bull zag geen enkele reden om de Mexicaan vroegtijdig te vervangen. Het team staat op dit moment namelijk eerste en tweede in het coureurskampioenschap en ook in het kampioenschap voor constructeurs is er geen vuiltje aan de lucht voor Red Bull. Mercedes staat daar namelijk op de tweede plek met een achterstand van 256 punten.

Maar tijdens de zomerstop lijkt er iets te zijn veranderd bij Helmut Marko. De adviseur van Red Bull, die na de GP in België nog erg positief was over Sergio Pérez, heeft nu aangegeven dat zijn toekomst bij het Oostenrijkse team niet zo zeker is als hij zelf misschien had gedacht.

Uitspraken Helmut Marko

In gesprek met Kleine Zeitung heeft Marko namelijk laten weten dat Pérez nog niet met zekerheid kan zeggen dat hij in 2024 Red Bull-coureur is. Zijn prestaties moeten eerst nog besproken worden met Christian Horner en Oliver Mintzlaff [CEO Red Bull]. Pas na dit weekend weet men meer over de toekomst van Pérez.

"Niets is 100% zeker in de Formule 1, dat bestaat gewoon niet. Er zijn altijd prestatiegerichte situaties die besproken moeten worden. Daar gaan we naar kijken en we gaan in Zandvoort overleggen hoe we vooruitgaan. Daarna weten we meer" aldus Marko.

Marko had bespreking met Ricciardo

Deze uitspraak van Helmut Marko is voor Pérez al helemaal schrikken als hij ook nog eens leert van een ontmoeting tussen Daniel Ricciardo en de Red Bull-adviseur. Ricciardo heeft openlijk aangegeven dat hij op het zitje van Pérez aast en Verstappen gaf aan dat hij zijn goede vriend graag terug zou zien keren.

Dat Ricciardo en Marko een ontmoeting hebben gehad in de zomerstop, waarna de Oostenrijker deze uitspraak deed in de media, is geen goed nieuws voor Pérez. Gaan zijn slechte prestaties in de eerste seizoenshelft hem dan toch de das om doen?

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties