F1 Nieuws

Nico Rosberg ziet Max Verstappen niet de waarheid vertellen: 'Dat doet hij wel'

Nico Rosberg ziet Max Verstappen niet de waarheid vertellen: 'Dat doet hij wel'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Nico Rosberg ziet Max Verstappen niet de waarheid vertellen: 'Dat doet hij wel'

Nico Rosberg ziet Max Verstappen niet de waarheid vertellen: 'Dat doet hij wel'
Red Bull Content Pool

Oud-coureur Nico Rosberg is van mening dat Max Verstappen wel degelijk om records in de Formule 1 geeft. Zelf laat Verstappen altijd weten dat hij niets geeft om het behalen van records, maar volgens Rosberg zijn er genoeg aanwijzingen dat de Nederlander er wel degelijk iets om geeft.

Verstappen domineert momenteel de Formule 1 en lijkt met gemak af te stevenen op zijn derde achtereenvolgende wereldtitel. Dit seizoen kan Verstappen zijn record van afgelopen jaar voor de meeste overwinning in een seizoen overtreffen. De Nederlander staat momenteel namelijk op twaalf overwinningen met nog acht races te gaan. Verder kan Verstappen zijn eigen record voor de meeste podiumplekken en meeste WK-punten dit seizoen verbreken.

Dat doen we allemaal

Verstappen herschrijft met zijn prestaties de geschiedenisboeken van de Formule 1, maar de Nederlander zelf geeft aan daar vrij weinig waarde aan te hechten. De tweevoudig wereldkampioen wil ieder weekend maximaal presteren en records zijn dan mooi meegenomen. Volgens Rosberg geeft de Nederlander echter wel degelijk om records. "We geven allemaal om records. Natuurlijk denkt iedereen daar aan. Zelfs Max doet dat wel, terwijl hij zegt dat tien achtereenvolgende overwinningen hem niets doen", begint Rosberg in de Sky Sports F1 Podcast.

Zelfs Verstappen

Volgens Rosberg zijn met name Verstappens gebaren wanneer hij uit de auto stapt tekenend voor het feit dat hij wel degelijk iets om het behalen van records geeft. In Zandvoort stak Verstappen negen vingers in de lucht na zijn negende achtereenvolgende raceoverwinning. Een week later in Monza stak Verstappen tien vingers in de lucht na zijn tiende achtereenvolgende raceoverwinning.

"Wat doet Max als hij uit de auto stapt? Hij steekt zijn beide handen in de lucht en maakt aan de wereld kenbaar dat hij tien races achter elkaar heeft gewonnen. Dat terwijl hij daarvoor nog vertelde dat zo'n record hem niets interesseerde, omdat hij alleen maar een goed raceweekend wilde afwerken. Zelfs Max geeft om records", aldus Rosberg.

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties