F1 Nieuws

Nieuwe drastische wending in Horner-saga: 'Men wil hem afzetten binnen Red Bull'

Nieuwe drastische wending in Horner-saga: 'Men wil hem afzetten binnen Red Bull'
BSR Agency
F1 Nieuws

Nieuwe drastische wending in Horner-saga: 'Men wil hem afzetten binnen Red Bull'

Nieuwe drastische wending in Horner-saga: 'Men wil hem afzetten binnen Red Bull'
BSR Agency

De Red Bull-medewerkster die een klacht indiende tegen Christian Horner en inmiddels al enige tijd op non-actief staat, heeft volgens de Daily Mail een nieuw advocatenkantoor in de arm genomen. Hetzelfde medium weet te melden dat de vrouw in kwestie naar verluidt forse bedragen overmaakt aan dit kantoor.

Lange tijd ging het over niets anders in de Formule 1 dan het interne onderzoek naar Red Bull-teambaas Horner en de hele nasleep die daarbij kwam kijken. De Brit werd vrijgesproken in het Red Bull-onderzoek, maar rustig was het allerminst na die uitspraak.

Zo werd het vermeende bewijs tegen Horner doorgestuurd naar honderden journalisten en verschillende Formule 1-kopstukken, sprak Jos Verstappen zich fel uit tegen de positie van Horner, liet Helmut Marko weten mogelijk te moeten aftreden bij Red Bull omdat hij werd verdacht van het lekken van het bewijs en vertelde stercoureur Max Verstappen dat hij zou vertrekken bij Red Bull als Marko weg zou gaan.

Rust is van korte tijd

Inmiddels lijkt de rust te zijn wedergekeerd bij de formatie uit Milton Keynes, maar nu weet de Daily Mail te melden dat er binnenkort mogelijk een nieuwe storm aan zit te komen. De vrouw die de klacht tegen Horner indiende bij Red Bull, is namelijk in hoger beroep gegaan tegen de vrijspraak van Horner. Daar houdt het echter niet op, want de vrouw zou ook haar gelijk willen halen in de Britse rechtbank.

Daarvoor zou ze volgens de Daily Mail een nieuw advocatenkantoor in de arm hebben genomen: Goodwin Procter. De kosten van dat kantoor zouden naar verluidt rond de honderden tot duizenden ponden per keer bedragen. Verder zou de vrouw in kwestie ook gebruik maken van Giles Kenningham, voormalig perschef op 10 Downing Street en woordvoerder van oud-premier David Cameron.

Torenhoge kosten

Kenningham heeft een eigen persbureau, genaamd Trafalgar Strategy. Hij zou de Red Bull-medewerkster helpen om het verhaal rondom de hele Horner-saga in goede banen te leiden. Een bron van de Daily Mail laat weten dat Kenninghams diensten allerminst goedkoop zijn. Per maand zou de aanklaagster van Horner 15 tot 20 duizend pond moeten betalen aan de Britse spindoctor.

Vuil spel?

Het gevecht van de vrouw tegen Horner mag dus wat kosten. Haar Red Bull-salaris van 65.000 pond per jaar, een bedrag dat Red Bull momenteel gewoon nog overmaakt naar de vrouw, kan die kosten nooit dekken.

Daily Mail suggereert daarom dat er mogelijk iemand anders opdraait voor deze kosten, iemand die Horner eruit wil werken bij Red Bull. Er heerst volgens het medium 'het sterke gevoel dat krachten binnen Red Bull Horner eruit willen werken als onderdeel van een interne machtsstrijd'.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties