F1 Nieuws

Schumacher spreekt zich uit over Mercedes-transfer Max Verstappen: 'Hij past perfect'

Schumacher spreekt zich uit over Mercedes-transfer Max Verstappen: 'Hij past perfect'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Schumacher spreekt zich uit over Mercedes-transfer Max Verstappen: 'Hij past perfect'

Schumacher spreekt zich uit over Mercedes-transfer Max Verstappen: 'Hij past perfect'
DPPI/BSR Agency

Volgens Ralf Schumacher zou een transfer van Max Verstappen naar Mercedes een perfecte combinatie opleveren. De drievoudig wereldkampioen zou qua persoonlijkheid helemaal bij het Duitse team passen, zo meent de voormalig Formule 1-coureur. Daarnaast weet Schumacher zeker dat een andere wereldkampioen naar Red Bull Racing vertrekt.

De zesvoudig Grand Prix-winnaar en broer van F1-legende Michael Schumacher is al weken aan het spreken over een mogelijke transfer van Max Verstappen naar Mercedes. De Sky Sports-analist meent dat een transfer steeds dichterbij komt, nu Christian Horner aan lijkt te blijven als teambaas van Red Bull Racing, en ziet het al helemaal voor zich. Hij denkt dat Verstappen en Mercedes een gouden combinatie zouden zijn.

"Max Verstappen spreekt Duits en mede daarom is Mercedes een heel, heel goed alternatief voor hem", begint Schumacher die denkt dat Verstappen wel in de smaak zal vallen bij het management van het automerk uit Stuttgart. "En hij zou ook perfect bij het team passen qua persoonlijkheid."

Het is ook niet ondenkbaar dat Verstappen de overstap naar Brackley, waar het hoofdkantoor van het Mercedes AMG Formule 1-team gevestigd is. Schumacher weet van de clausule in het contract van de Nederlander, waarbij hij kan vertrekken als Helmut Marko ook gaat. De Duitser ziet Marko dan ook samen met Verstappen naar Mercedes verkassen.

"Theoretisch moet hij eerst onder het contract uitkomen, maar Helmut Marko zou dat natuurlijk ook kunnen doen, want zijn contract is in principe gekoppeld aan Max Verstappen. Ik denk ook niet dat ze hem in de weg zouden staan bij Red Bull als hij zou willen vertrekken", aldus Ralf.

Alonso naar Red Bull Racing

Of Verstappen nou inderdaad naar Mercedes vertrekt of bij Red Bull Racing blijft, lijkt de komst van Fernando Alonso niet in de weg te staan. Op maanden wisten zowel Motorsport-Total als F1-Insider te melden dat de Spanjaard op weg was naar het team van Verstappen en Schumacher denkt dat hij als teamgenoot van de drievoudig wereldkampioen hoge ogen kan gooien.

"Als Fernando Alonso aan het einde van zijn carrière naar Red Bull zou gaan, en in een auto waarmee hij kan winnen, dan zou Alonso dat natuurlijk willen. En je zag wat Alonso deed in het weekend, hoe snel hij was, hoe hij George Russell ervan weerhield hem in te halen, ik denk dat hij weet wat hij wil en dat hij goed zou passen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties