F1 Nieuws

Nieuwe Viaplay-CEO haalt uit naar Ziggo: 'Daarmee spelen we ze weg'

Nieuwe Viaplay-CEO haalt uit naar Ziggo: 'Daarmee spelen we ze weg'
Imago Sport / BSR Agency
F1 Nieuws

Nieuwe Viaplay-CEO haalt uit naar Ziggo: 'Daarmee spelen we ze weg'

Nieuwe Viaplay-CEO haalt uit naar Ziggo: 'Daarmee spelen we ze weg'
Imago Sport / BSR Agency

De nieuwe CEO van Viaplay, Roger Lodewick, heeft in gesprek met Motorsport.com vooruitgeblikt op de toekomst van de Scandinavische streamingdienst. Volgens Lodewick wil Viaplay dé plek voor de Formule 1 in Nederland zijn en blijven.

Viaplay is sinds 2022 de Formule 1-rechtenhouder in Nederland. Bij de komst van de Scandinavische partij was er een hoop kritiek. Zo liet de beeldkwaliteit te wensen over en ook haperde het beeld zo nu en dan. Daarnaast was de Nederlandse fan ook allerminst te spreken over het team van commentatoren, presentatoren en analisten dat Viaplay in de arm had genomen. Gevestigde namen zoals Olav Mol en Jack Plooij bleven immers achter bij Ziggo Sport.

Daar bleef het echter niet bij voor Viaplay, want doordat het bedrijf in financieel zwaar weer verkeerde, werden de prijzen voor een abonnement meerdere keren verhoogd. Daarbij kwam ook dat de presentatie van de kwartaalcijfers meerdere keren werd uitgesteld. Inmiddels lijkt Viaplay echter te zijn gered, want er werden grote investeerders aangetrokken die het bedrijf uit de financiële afgrond wisten te halen.

"We hebben een goede kans"

Ondanks al deze kritiek en zorgen is Lodewick positief gestemd over het nieuwe jaar van Viaplay. "Ik ben van mening dat we een hele goede kans hebben om door te gaan. Als we doorgaan, dan denk ik ook niet dat het Nederlandse publiek het idee krijgt dat we na drie jaar Formule 1 besluiten te stoppen om ons enkel te gaan focussen op de Premier League en het darten. Viaplay is echt dé plek voor de Formule 1 in Nederland", begint de kersverse CEO.

Kapers of de kust

Voor komend seizoen heeft Viaplay de uitzendrechten voor de Formule 1 nog in handen, maar voor de periode 2025-2027 ligt nog alles open. Onder andere Ziggo wil weer een gooi doen naar de rechten, iets waarvan Viaplay maar al te goed op de hoogte is. Lodewick denkt echter dat Ziggo geen kans maakt om de rechten in handen te krijgen, want de strategie van Viaplay zou beter werken.

"Je speelt daarmee een andere kaart dan Ziggo en dus spelen we ze daardoor beetje bij beetje weg als alternatieve mogelijkheid. We zouden dan in totaal zes of zeven jaar de rechten in handen hebben voor de Formule 1. Viaplay wordt daarmee echt het huis van de Formule 1 in Nederland", aldus Lodewick.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties