F1 Nieuws

Slecht nieuws voor Viaplay-abonnees: streamingdienst past voorwaarden aan

Slecht nieuws voor Viaplay-abonnees: streamingdienst past voorwaarden aan
BSR Agency
F1 Nieuws

Slecht nieuws voor Viaplay-abonnees: streamingdienst past voorwaarden aan

Slecht nieuws voor Viaplay-abonnees: streamingdienst past voorwaarden aan
BSR Agency

Wederom slecht nieuws voor abonnees van Viaplay. Waar het Scandinavische bedrijf eerder deze week al bekend maakte dat het gaat stoppen met het lineaire kanaal via Ziggo, KPN, Odido, Delta, Caiway en Solcon, komt het nu weer met tegenvallend nieuws. De voorwaarden zijn namelijk aangepast.

In 2023 kende Viaplay een desastreus jaar. De streamingdienst van de Nordic Entertainment Group maakte grote verliezen en zag de beurswaarde compleet instorten. Waar een aandeel in de Viaplay Group twee jaar geleden nog 500 SEK kostte [Zweedse Kroon], was deze in januari van 2024 nog maar 1,1 SEK waard.

Om de verliezen op te vangen en weer nieuw leven in de brouwerij te brengen, werd er een deal met Canal+ en PPF gemaakt. In ruil voor een financiële injectie kregen zij allebei 29% van de aandelen in de Viaplay Group in handen. Volgens analisten uit Zweden is deze financiële injectie het begin van de opleving van Viaplay, waarbij er over een paar jaar zelfs een winstmarge van meer dan 10% wordt verwacht.

Voorwaarden veranderen

Maar van deze positieve ontwikkelingen binnen het bedrijf zullen de Nederlandse klanten nog even niet veel merken. Viaplay heeft namelijk de gebruikersvoorwaarden aangepast, wat negatief uit zal pakken voor de afnemers van de streamingdienst in Nederland.

De belangrijkste aanpassing is het veranderen van de Live Sport-evenementen, waar Viaplay de meeste klanten mee binnenhaalt. Op dit moment kan er nog naar twee Live Sport-evenementen gekeken worden op hetzelfde account via twee verschillende IP-adressen, maar dat is vanaf 25 februari verleden tijd.

Gebruikers kunnen vanaf volgende maand nog alleen naar twee verschillende schermen kijken als het op één IP-adres is. Wordt het account op twee IP-adressen gebruikt, kan er ook nog twee schermen gekeken worden, maar niet als het om live sport evenementen gaat.

Viaplay Xtra verdwijnt

Zoals eerder aangekondigd zal ook Viaplay Xtra verdwijnen. De lineaire zender werd in 2022 in het leven geroepen, om ervoor te zorgen dat de streams van Viaplay niet vast zouden lopen door het hoge aantal gebruikers. Ondanks deze maatregel regende het klachten in het begin, waardoor Viaplay besloot om het extra televisie-kanaal in gebruik te houden.

Inmiddels is de streamingdienst ervan overtuigd dat het kanaal niet meer nodig is en dat de streams niet voor vertraging of haperingen moeten zorgen, zelfs als een live sport-evenement als een Formule 1-race massaal bekeken wordt.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties