F1 Nieuws

'Optie Adrian Newey bij Ferrari vervalt eind juli'

'Optie Adrian Newey bij Ferrari vervalt eind juli'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Optie Adrian Newey bij Ferrari vervalt eind juli'

'Optie Adrian Newey bij Ferrari vervalt eind juli'
Red Bull Content Pool

Adrian Newey heeft een optie getekend bij Ferrari, welke over iets meer dan een maand vervalt. Dat weet het doorgaans zéér betrouwbare Motorsport Italië te melden. Volgens de Italiaanse site is er nog geen officieel contract getekend tussen Newey en Ferrari, maar is de Brit wel serieus geïnteresseerd in het project, mede door het feit dat hij niet naar Maranello hoeft te verhuizen.

Al een aantal keer is Newey dicht bij een overstap naar Ferrari geweest, maar telkens werd hij tegengehouden doordat hij naar Italië zou moeten verhuizen, waardoor hij zijn gezin achter zou moeten laten in Groot-Brittannië. Maar de wereld is inmiddels veranderd en thuiswerken is het nieuwe normaal, wat betekent dat Newey bij Ferrari aan de slag kan, zonder in Maranello te hoeven wonen. Daar heeft de voormalig CTO van Red Bull Racing wel oren naar, maar volgens de Italiaanse tak van Motorsport.com zijn er kapers op de kust.

Zij melden dat Newey inmiddels een optie heeft getekend bij Ferrari, welke eind juli vervalt. Ondertussen is de meesterontwerper wat details aan het bespreken met Ferrari, maar daarnaast is hij ook zijn opties aan het overwegen, omdat er hem meerdere aanbiedingen zijn gedaan. McLaren en Mercedes zouden geïnteresseerd zijn, terwijl Aston Martin al een officieel bod heeft neergelegd bij Newey.

Ferrari kan bod Aston niet matchen

Afgelopen week werd duidelijk dat Aston Martin de hoofdontwerper van Ferrari, Enrico Cardille, naar Silverstone zal halen. Maar daar wil Lawrence Stroll het niet bij laten. Ook Adrian Newey moet naar Aston Martin komen, waar hij 100 miljoen euro voor het uitgetrokken. Dat bedrag zal Newey in vier jaar gaan verdienen bij Aston Martin, iets waar Ferrari bij lange na niet in de buurt van komt. Zij hebben wel iets extra budget weten te reserveren voor het 'genie', maar een astronomisch salaris van 25 miljoen per jaar kan Newey in Italië vergeten.

Echter is niet alleen Aston Martin een gevaar voor Ferrari. Ook Mercedes zou een geduchte tegenstander zijn in de strijd om de handtekening van Newey, aangezien Toto Wolff maar wat graag Max Verstappen naar Brackley haalt. Als het de Oostenrijker lukt om Newey binnen te halen, krijgt hij Verstappen misschien ook bereidt om Red Bull te verlaten en zich aan te sluiten bij Mercedes.

Newey dichtbij overeenkomst met Ferrari

Maar volgens Motorsport Italië is Ferrari nog altijd de grootste kanshebber als het gaat om de mogelijke komst van Newey. De Brit heeft een optie getekend en als de partijen het eens kunnen worden over de laatste details, zal Newey zich vanaf 2025 aan gaan sluiten bij Lewis Hamilton en Charles Leclerc. Hoogstwaarschijnlijk zal in de zomerstop het een en ander duidelijk worden...

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties