F1 Nieuws

Oud-coureur haalt uit naar Helmut Marko: 'Ik heb nachtmerries over hem'

Oud-coureur haalt uit naar Helmut Marko: 'Ik heb nachtmerries over hem'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Oud-coureur haalt uit naar Helmut Marko: 'Ik heb nachtmerries over hem'

Oud-coureur haalt uit naar Helmut Marko: 'Ik heb nachtmerries over hem'
Red Bull Content Pool

Voormalig Toro Rosso-coureur Jaime Alguersuari heeft in gesprek met het Spaanse El Confidencial gesproken over zijn tijd binnen de Red Bull-familie. Alguersuari geeft aan dat hij nog altijd nachtmerries heeft over Red Bull-adviseur Helmut Marko.

In de tweede helft van het 2009-seizoen maakte Alguersuari de overstap naar de Formule 1. In de koningsklasse van de autosport reed de Spanjaard vervolgens nog twee seizoenen voordat hij aan het einde van 2011 op straat werd gezet door Red Bull. Bij Toro Rosso moest er namelijk ruimte worden vrijgemaakt voor Daniel Ricciardo en Jean-Eric Vergne. Terugkijkend op zijn tijd bij Red Bull kan Alguersuari maar weinig mooie momenten benoemen. "Als je heel goed reed, dan nog kreeg je geen voldaan gevoel bij jezelf. Niemand vertelde je namelijk dat je goed had gereden. Concurrenten feliciteerden me eerder dan mijn eigen mensen bij Red Bull. Dat gevoel had je vanaf je vijftiende als je bij Red Bull begon", begint de Spaanse ex-coureur.

Inmiddels is Alguersuari niet meer écht actief in de motorsport en richt hij zich vooral op het draaien en maken van plaatjes. De Spaanse rijder geeft aan erg blij te zijn dat hij is verlost van het motorsportwereld. "Je kan zeggen dat ik blij moet zijn met mijn prestaties. Ik heb namelijk wel de Formule 1 weten te behalen. Zo voel ik dat echter niet. Ik koester nog steeds haat jegens Helmut Marko, Red Bull en de rest van het motorsportwereldje", zo laat de voormalig Toro Rosso-piloot optekenen.

Nieuw leven

Het lijkt er in interviews op alsof Alguersuari een verschrikkelijke tijd kende in de Formule 1, iets wat de Spanjaard ook zelf voelt. Toch is er ondanks de nodige haat bij de Spanjaard ook weer ruimte gekomen voor de racewereld. Alguersuari is namelijk naast zijn carrière als DJ ook weer op de kartbaan te vinden. Toch houdt zijn nieuwe leven niet in dat alle verhalen uit zijn tijd bij Red Bull verdwenen zijn. Tijdens het interview geeft de Spaanse rijder immers aan dat hij vaak nachtmerries heeft over Marko.

"Als ik slaap, heb ik vaker nachtmerries over mijn tijd bij Red Bull. Met name het feit dat ik nooit écht mijn stempel heb kunnen drukken op de Formule 1 zit me dwars. Toch zijn er ook nachtmerries waarin Helmut Marko voorkomt. Hij jaagt me dan op en schreeuwt naar me alsof ik een klein kind ben", zegt Alguersuari. De Spanjaard denkt dat hij niet de enige is die dergelijke ervaringen heeft overgehouden aan zijn Red Bull-tijd. "Ik denk dat ik niet de enige ben die daar last van heeft. Ik ben er vrij zeker van dat Sebastian Buemi ook dromen heeft over zijn tijd bij Red Bull. Vaker heb ik al therapie gehad, maar niets werkt", besluit de DJ. Buemi voert, anders dan Alguersuari, nog steeds werkzaamheden uit bij Red Bull.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties