F1 Nieuws

Pérez-fan valt Ferrari-supporters aan in Mexico na uitvalbeurt Sergio Pérez

Pérez-fan valt Ferrari-supporters aan in Mexico na uitvalbeurt Sergio Pérez
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Pérez-fan valt Ferrari-supporters aan in Mexico na uitvalbeurt Sergio Pérez

Pérez-fan valt Ferrari-supporters aan in Mexico na uitvalbeurt Sergio Pérez
Red Bull Content Pool

Tijdens de openingsronde van de Grand Prix van Mexico kwamen Sergio Pérez en Charles Leclerc met elkaar in aanraking, waardoor de Red Bull-coureur al vroeg de strijd moest staken in zijn thuisrace. Dit werd Charles Leclerc niet in dank aangenomen door sommige fans.

Pérez probeerde in de eerste bocht aan de buitenkant voorbij te gaan aan Max Verstappen en Charles Leclerc, maar stuurde daar te vroeg voor in, waardoor hij in de zijkant knalde van Leclerc. De Monegask hield er alleen wat voorvleugelschade aan over, terwijl Pérez de race niet kon vervolgen.

Hoewel Leclerc compleet onschuldig was aan de deze crash, hij zat vast in een Red Bull-sandwich, zorgde het wel voor veel frustratie op de tribunes in Mexico. Zij zagen thuisfavoriet Sergio Pérez uitvallen en gaven Charles Leclerc daar de schuld van.

Vechtpartij

Dit resulteerde uiteindelijk in een flinke vechtpartij in Foro Sol, het stadiongedeelte van het circuit. Eerst was het onduidelijk waardoor de fans het met elkaar aan de stok hadden gekregen, maar latere informatie maakte duidelijk dat het een Sergio Pérez-fan betrof die een tweetal Ferrari-fans aanviel op de tribunes.

Volgens Chris Medland, Formule 1-journalist, heeft de Formule 1 inmiddels hard opgetreden tegen deze Mexicaanse 'fan'. De man is direct van het circuit verwijderd en mag zich voor de rest van zijn leven niet meer vertonen op het Autódromo Hermanos Rodriguez, als de F1 daar aanwezig is.

Fluitconcert

Overigens waren de Pérez-fans het incident met Charles Leclerc nog niet vergeten na het einde van de race. Leclerc belandde uiteindelijk op het podium, maar toen hij bij Jenson Button zijn verhaal mocht doen over zijn Grand Prix, was hij bijna niet te horen over het boegeroep vanaf de tribunes.

Leclerc verontschuldigde zich tegenover de Mexicaanse fans van Pérez, maar maakte ook duidelijk dat hij totaal geen schuld had aan de crash en dat hij geen kant op kon. Helaas leek het geen resultaat te hebben, aangezien het fluitconcert richting Leclerc aanhield.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties