F1 Nieuws

'Red Bull-CEO heeft manager Max Verstappen duidelijke boodschap meegegeven'

'Red Bull-CEO heeft manager Max Verstappen duidelijke boodschap meegegeven'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Red Bull-CEO heeft manager Max Verstappen duidelijke boodschap meegegeven'

'Red Bull-CEO heeft manager Max Verstappen duidelijke boodschap meegegeven'
Red Bull Content Pool

Volgens het Britse Mirror heeft Max Verstappen niet de volledige steun binnen Red Bull, na zijn dreigement tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Nederlander liet weten dat hij het raceteam van het Oostenrijkse bedrijf zou verlaten als topadviseur Helmut Marko geen onderdeel meer zou zijn van de renstal. Verstappen heeft daarvoor zelfs een speciale clausule in zijn contract op laten nemen.

Op maandag wist Autosport te onthullen dat Verstappen, samen met Helmut Marko, deze clausule stiekem in zijn contract heeft gezet. Hierdoor zou hij hebben geprobeerd om Christian Horner buitenspel te zetten, die al maanden een machtsstrijd voert met Helmut Marko. Waar Marko gesteund wordt door de Oostenrijkse kant van Red Bull, heeft Horner steun van de Thaise eigenaar. Maar volgens Mirror begint Horner nu ook in Fuschl am See [hoofdkantoor Red Bull GmbH] medestanders te vinden.

De belangrijkste persoon daarin is Franz Watzlawick, de Poolse CEO van Red Bull. Watzlawick regelt alle zaken als het gaat om de energieblikjes, de kernactiviteit van Red Bull. Maar ook Oliver Mintzlaff, CEO van de sportafdelingen van Red Bull, zou steeds meer en meer richting de kant van Horner trekken. Zij zouden inmiddels hebben laten weten dat ze denken dat Max Verstappen heeft gebluft in Saoedi-Arabië en durven het wel aan om Christian Horner te steunen binnen het bedrijf.

Raymond Vermeulen heeft bericht meegekregen

Dat heeft Raymond Vermeulen, de manager van Max Verstappen, inmiddels ook te horen gekregen, volgens Mirror. De Britse tabloid schrijft dat de twee Red Bull-CEO's van plan zijn om de bluf van Verstappen te testen. Zonodig laten ze hem overstap naar een concurrent, als dat het gevolg is.

"Bronnen melden dat Raymond Vermeulen, de manager van de coureur, al op de hoogte is gebracht van het feit dat het bedrijf er klaar voor is als het zover komt [om Verstappen te laten gaan]. En Marko heeft hard gewerkt om een situatie te creëren waarin dat nodig zou kunnen zijn", aldus Mirror.

Ook Mirror weet te melden dat Marko inderdaad een clausule in het contract van Verstappen heeft laten zetten, zonder het medeweten van een andere beleidsbepaler binnen Red Bull Racing. Dit zou één van de pijnpunten zijn tussen Marko en Horner in hun langlopende ruzie.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties