F1 Nieuws

Red Bull-CEO komt met opvallende update over 2026-motor

Red Bull-CEO komt met opvallende update over 2026-motor
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull-CEO komt met opvallende update over 2026-motor

Red Bull-CEO komt met opvallende update over 2026-motor
Red Bull Content Pool

Vanaf 2026 wordt het volledige Formule 1-reglement op de schop gegooid. Alle teams moeten qua motor en aerodynamica een nieuwe bolide ontwerpen. De geruchten gingen rond dat Red Bull met de toekomstig Ford-motor achterliep, maar CEO Oliver Mintzlaff wil daar niets van weten.

In 2026 maakt Honda de overstap van Red Bull naar Aston Martin. Vanaf dat jaar zal Red Bull in samenwerking met Ford een eigen krachtbron ontwikkelen. De eerste uitslagen op de testbanken zouden zorgwekkend zijn geweest en dat zou één van de redenen zijn voor een mogelijk vertrek van Max Verstappen. Maar bij Red Bull is men van mening dat deze geruchten niet op waarheid berust zijn.

Mintzlaff geeft update 

De geschiedenis wijst uit dat vaak na een complete regelwijziging, er een ander team de leiding in de hiërarchie overneemt. Dit kan ook Red Bull overkomen. Sinds 2022 heeft Red Bull met Max Verstappen bijna alles gewonnen, maar na 2026 kan dat heel anders zijn. Mintzlaff laat zich hierover uit. "We willen in 2026 doorgaan waar we nu staan: aan de top van de Formule 1. Natuurlijk is er geen garantie, maar hoewel we hebben bewezen dat we grote regelwijzigingen aankunnen, zijn andere teams er al drie jaar niet in geslaagd om het gat te dichten. Max (Verstappen) zal dat ook gemerkt hebben en het geeft me een heel positief gevoel over de toekomst", aldus de CEO tegenover Bild.

Over de geruchten rondom de motor, is Mintzlaff glashelder. Hij heeft er vertrouwen in dat de Oostenrijkse renstal ook in 2026 een sterke motor heeft. "We zijn niet alleen sinds gisteren bezig met de voorbereidingen voor 2026. Natuurlijk is het bouwen van onze eigen motor een grote taak en uitdaging, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we deze stappen gaan zetten. Dit is de volgende fase in de ontwikkeling van Red Bull", laat Mintzlaff weten.

Niet alleen de motor zou een zorgenkindje van Red Bull kunnen zijn. Met het vertrek van Adrian Newey, verliest het team van Max Verstappen en Sergio Pérez misschien wel de beste ontwerper ooit. Wat Newey in de toekomst gaat doen, is nog niet duidelijk.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties