F1 Nieuws

'Red Bull heeft slecht nieuws voor Max Verstappen in aanloop naar GP Oostenrijk'

'Red Bull heeft slecht nieuws voor Max Verstappen in aanloop naar GP Oostenrijk'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Red Bull heeft slecht nieuws voor Max Verstappen in aanloop naar GP Oostenrijk'

'Red Bull heeft slecht nieuws voor Max Verstappen in aanloop naar GP Oostenrijk'
Red Bull Content Pool

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Motorsport.com hebben Red Bull en motorpartner Honda slecht nieuws voor Max Verstappen in aanloop naar de Grand Prix van Oostenrijk. Een gridstraf voor de Nederlander lijkt namelijk onontkoombaar.

Tijdens het raceweekend in Canada begaf Verstappens motor het tijdens een van de trainingssessies op het Circuit Gilles Villeneuve. Bij het inrijden van de pitstraat gaf Verstappen toen aan dat het team klaar moest staan met ventilatoren, want hij rook iets 'verbrands' in zijn cockpit. Uiteindelijk bleek het te gaan om een kapot ERS-systeem.

Na het raceweekend in Canada is het desbetreffende motorblok van Verstappen teruggegaan naar de Honda-fabriek in Sakura. Volgens Motorsport.com is er echter slecht nieuws op komst voor Verstappen, want na uitvoerige checks van de Japanners is gebleken dat de motor in kwestie niet meer te redden valt.

Gridstraf(fen) onvermijdelijk

Voor Verstappen een flinke domper, want hierdoor is het onvermijdelijk geworden dat hij later in het seizoen een gridstraf moet nemen. Misschien moet Verstappen zelfs wel twee keer verder naar achteren starten door een gridpenalty.

De Nederlander zit namelijk al op een maximale hoeveelheid van vier motoren. Zijn eerste twee motoren zijn al flink gebruikt en zijn derde is dus hoogstwaarschijnlijk niet meer te redden. Enkel de vierde motor uit de pool is dus nog over. Per seizoen mogen coureurs maximaal vier motorblokken gebruiken zonder daarvoor een gridstraf te krijgen. Bij ieder extra motorblok volgt er vervolgens een gridstraf van tien plaatsen.

Belangrijk moment Verstappen

Wanneer Verstappen zijn haast onvermijdelijke gridstraf(fen) gaat pakken, lijkt voor de hand te liggen. Afgelopen seizoen nam Verstappen namelijk een nieuwe motor tijdens de Grand Prix van België. Daar reed de Nederlander van een veertiende plaats naar de overwinning.

Waar een gridstraf afgelopen seizoen geen probleem was, de RB19 was immers stukken dominanter dan de rest van het veld, zou het dit seizoen nog wel eens voor problemen kunnen zorgen. De teams achter Red Bull - McLaren, Ferrari en Mercedes - komen namelijk steeds dichterbij. In de afgelopen paar races was McLaren zelfs het snelste team (op papier).

Momenteel bedraagt Verstappens voorsprong op nummer twee Lando Norris 69 punten. Nummer drie Charles Leclerc sluit vervolgens aan op de derde plaats met een achterstand van 71 punten.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties