F1 Nieuws

Red Bull Racing onderzoekt probleem bij auto Max Verstappen

Red Bull Racing onderzoekt probleem bij auto Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull Racing onderzoekt probleem bij auto Max Verstappen

Red Bull Racing onderzoekt probleem bij auto Max Verstappen
Red Bull Content Pool

De eerste vrije training voor de Grand Prix van Bahrein verliep niet helemaal naar wens voor Max Verstappen. De Nederlander, die een ontzettend goed gevoel had over zijn auto na de testdagen vorige week, had aan het begin van de sessie ineens veel last van onderstuur. Ook tijdens de snelle ronde op de zachte band, moest Verstappen zes tienden toegeven op teamgenoot Sergio Pérez.

Deze tijd verloor Verstappen vooral in de tweede en derde sector, in de langzamere bochten. Volgens Helmut Marko zou dat kunnen komen door een probleem aan de bolide van de Limburger. Red Bull Racing gaat na VT1 onderzoek doen naar de RB19 van Verstappen, aangezien ze op de data kunnen zien dat er iets mis is met de auto.

Volgens Marko is het vreemd dat Verstappen zoveel tijd verliest in de langzame bochten, aangezien zowel hij als Pérez dezelfde set-up gebruiken. De Oostenrijker meldt dat de auto van Verstappen 'raar' reageert en niet werkt zoals tijdens de testdagen. Het team hoopt het probleem op te lossen voor de start van de tweede vrije training, welke cruciaal is in Bahrein.

VT2 cruciaal

Voor teams is de tweede vrije training in Bahrein een goed meetpunt van waar ze daadwerkelijk staan. VT1 én VT3 worden afgewerkt in de brandende zon, terwijl VT2 - net als de kwalificatie en de race - onder kunstlicht gehouden wordt. De temperatuur van het asfalt en de buitenlucht ligt 's avonds stukken lager dan overdag in Bahrein, waardoor VT2 het enige moment is waarop teams de daadwerkelijke omstandigheden van de kwalificatie en de race kunnen nabootsen.

Mocht de auto van Verstappen dan nog steeds niet optimaal werken, moet de Nederlander 'blind' de rest van het weekend in gaan en lijkt een overwinning ineens een stuk verder weg dan gedacht.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties