F1 Nieuws

Sebastian Vettel laat zich uit over winstkansen Max Verstappen in Japan: 'Daar geloof ik in'

Sebastian Vettel laat zich uit over winstkansen Max Verstappen in Japan: 'Daar geloof ik in'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sebastian Vettel laat zich uit over winstkansen Max Verstappen in Japan: 'Daar geloof ik in'

Sebastian Vettel laat zich uit over winstkansen Max Verstappen in Japan: 'Daar geloof ik in'
Red Bull Content Pool

Sebastian Vettel heeft er helemaal geen moeite mee dat Max Verstappen op dit moment dominant is in de Formule 1. Tijdens de Grand Prix van Australië viel de Nederlander uit met een remprobleem, wat zorgde voor vreugde wereldwijd, mede door het feit dat Verstappen in de afgelopen seizoenen bijna alle overwinningen naar zich toegetrokken heeft. Maar dat is volgens Vettel juist alleen maar knap.

De viervoudig wereldkampioen, die een aantal van zijn titels ook op dominante wijze wist te behalen, heeft zich bij het Duitse Sky Sports uitgelaten over de dominante periode van Max Verstappen. De Red Bull Racing-coureur heeft in de afgelopen slechts twee races niet weten te winnen. Dat waren de Grand Prix van Singapore [P5] en Australië [DNF]. Verstappen had in beide races wel degelijk de kans om als winnaar over de streep te komen en als dat gelukt was, had hij nu een winstreeks gehad van 21 gewonnen races op rij(!). Het laat zien hoe dominant Verstappen en Red Bull geweest zijn in deze periode.

Dat Verstappen dan in Australië uitvalt en de fans niet weer naar het Nederlandse volkslied hoefden te luisteren, werd met luid gejuich onthaald. Maar dat is volgens Sebastian Vettel niet helemaal eerlijk. De Duitser meent dat het ontzettend knap is wat Max Verstappen en Red Bull Racing presteren en dat daar respectvol mee omgegaan moet worden. Hij zal er dan ook niet van balen als Max in Japan weer als winnaar over de streep komt, iets wat hij ook verwacht dat gaat gebeuren.

"Vanuit sportief oogpunt zouden we allemaal willen dat het dichter bij elkaar zat. Maar de voortekenen zijn goed, het lijkt dichterbij te zijn dit jaar. Maar ik denk dat Max en Red Bull nog steeds de favorieten zijn in Suzuka", zo begint Vettel. "Zoals ik al zei, vanuit sportief oogpunt is het leuk als er wat meer gebeurt, maar je mag de prestaties achter de dominantie die Red Bull - en Max in het bijzonder - blijven tonen niet vergeten. Dat kun je niet genoeg benadrukken. Dus ik zal blij zijn als Max wederom wint", aldus de viervoudig wereldkampioen.

Helmut Marko verwacht winst Max

Waar Sebastian Vettel dus niet zal klagen als Max Verstappen wint op Suzuka, waarschuwt Helmut Marko de mensen alvast die wél balen als de Nederlander als winnaar over de streep komt. De topadviseur van Red Bull denkt namelijk dat Verstappen dominant gaat zijn in Japan.

"Suzuka is een machtig circuit dat bij ons past, Max is daar altijd geweldig, dus ik ben erg optimistisch."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties