F1 Nieuws

Sebastian Vettel onthult wat hij het meeste mist aan de Formule 1

Sebastian Vettel onthult wat hij het meeste mist aan de Formule 1
Aston Martin F1 Media
F1 Nieuws

Sebastian Vettel onthult wat hij het meeste mist aan de Formule 1

Sebastian Vettel onthult wat hij het meeste mist aan de Formule 1
Aston Martin F1 Media

Aan het einde van 2022 nam Sebastian Vettel afscheid van de Formule 1. De viervoudig wereldkampioen nam het besluit om meer tijd met zijn familie door te gaan brengen in Zwitserland. Na een half jaar uit de sport zocht Bild hem op.

De Duitser, die zijn grootste successen boekte met Red Bull Racing, concentreerde zich de laatste jaren steeds meer op problemen buiten de Formule 1. Zo maakte hij zich hard voor de bijen, die langzaamaan uitsterven en vroeg hij om aandacht voor het opwarmen van de aarde.

Mede hierdoor besloot Vettel ook uit de Formule 1 te stappen. Maar heeft de Heppenheimer hier al spijt van? Als we hem mogen geloven, is hij nog altijd content met zijn beslissing.

"Na zo'n lange tijd in de racerij heb ik voor het eerst een normaal leven. Het duurde even om daar aan te wennen. Maar het belangrijkste: ik geniet van de tijd met mijn kinderen", zo begint Vettel.

Wat mist Vettel het meest?

De Formule 1-kampioen van 2010, 2011, 2012 en 2013 moest dus even wennen aan zijn 'normale' leven, waarin hij niet elke dag bezig hoefde te zijn met racen. Daar is Vettel erg blij mee, maar mist hij ook wat aan de F1?

"Het was aan het begin vreemd om niet daar te zijn. Maar ik ben er nu aan gewend en volg de sport met grote interesse. Tot op heden ben ik blij met mijn beslissing, maar wat ik het meeste mis is de competitie en de spanning", aldus Vettel.

Terugkeer op Goodwood

Tussen 13 en 16 juli 2023 zal Sebastian Vettel in actie komen tijdens het Goodwood Festival of Speed, waarin hij in actie zal komen met de FW14B van Nigel Mansell uit 1992 en de McLaren MP4/8 van Ayrton Senna uit 1993, die uit zijn eigen collectie komen.

"Het is geweldig om terug te keren naar Goodwood na al deze jaren. Ik kan niet wachten om achter het stuur te kruipen van sommige van mijn meest memorabele auto's, die allemaal op duurzame brandstof zullen rijden. Ik ben een gepassioneerd racer en het is voor mij belangrijk dat we vandaag en in de toekomst met iconische racewagens kunnen blijven rijden, maar dat we dat op een verantwoorde manier doen", zo sluit de Duitser af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties