F1 Nieuws

Sergio Pérez bijt van zich af na Red Bull-kritiek: 'Zij weten wat er speelt'

Sergio Pérez bijt van zich af na Red Bull-kritiek: 'Zij weten wat er speelt'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Sergio Pérez bijt van zich af na Red Bull-kritiek: 'Zij weten wat er speelt'

Sergio Pérez bijt van zich af na Red Bull-kritiek: 'Zij weten wat er speelt'
DPPI/BSR Agency

Red Bull-coureur Sergio Pérez heeft in gesprek met Mundo Deportivo tekst en uitleg gegeven over hoe hij precies omgaat met alle negatieve reacties die hij online naar zijn hoofd geslingerd krijgt. Volgens Pérez is het enkel belangrijk wat zijn werkgever, Red Bull, van hem denkt.

Sinds zijn aanstelling als Red Bull-coureur in 2021 heeft Pérez flink wat kritiek te verduren gehad. Zo wordt met name het grote verschil met Red Bull-teamgenoot Max Verstappen vaak aangehaald als er naar de Formule 1-prestaties van Pérez wordt gekeken.

Momenteel is het verschil tussen Verstappen en Pérez in het rijderskampioenschap 87 punten. Dat is uiteraard een groot verschil, maar als er wordt gekeken naar eerdere seizoenen van Pérez dan is het een vaker voorkomend verschijnsel.

Red Bull-kritiek Pérez

Sinds 2021 heeft Pérez namelijk 887 WK-punten weten te verzamelen en wist hij in totaal vijf keer als eerste over de streep te komen. Verstappen wist daarentegen 1618,5 WK-punt te verzamelen en 50 overwinningen te claimen.

Gezien dit grote verschil vonden velen het dan ook gek dat Red Bull ervoor heeft gekozen om het contract van Pérez tot en met 2026 te verlengen. Er zijn volgens de mensen online namelijk veel meer coureurs die bij Red Bull zouden kunnen rijden.

Pérez bijt van zich af

Gevraagd naar hoe hij omgaat met alle kritiek, laat Pérez weten dat hij zich er niets van probeert aan te trekken. Hij is simpelweg gefocust op het zo goed mogelijk presteren op het circuit en hecht enkel en alleen waarde aan wat het team van hem vindt.

"Er wordt veel over mezelf gepraat en dat is altijd zo, dat hoort erbij. Ik heb door de jaren heen geleerd om me daarvan los te koppelen en hier te komen, te genieten en het beste van mezelf te geven aan mijn team", begint Pérez.

"Uiteindelijk weet mijn team waarom ik hier nog steeds ben. Er zijn heel veel goede coureurs die alles zouden geven om in mijn stoel te mogen zitten en als Red Bull na zoveel jaar heeft besloten om op mij te rekenen, dan is dat niet voor niets. Wat voor mij belangrijker is, is dat de mensen met wie ik werk weten wat er speelt", aldus de Mexicaan.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties