F1 Nieuws

Sergio Pérez prijst Max Verstappen de hemel in: 'Een van de beste in de geschiedenis'

Sergio Pérez prijst Max Verstappen de hemel in: 'Een van de beste in de geschiedenis'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez prijst Max Verstappen de hemel in: 'Een van de beste in de geschiedenis'

Sergio Pérez prijst Max Verstappen de hemel in: 'Een van de beste in de geschiedenis'
Red Bull Content Pool

Dat Sergio Pérez in de afgelopen raceweekenden een enorme achterstand op zijn teamgenoot heeft, is volgens hemzelf niet heel gek. Nee, hij heeft geen geweldige races gereden, maar Max Verstappen stijgt ieder weekend gewoon boven zichzelf uit. Pérez is van mening dat Verstappen tot de beste coureurs in de geschiedenis van de Formule 1 behoort.

Sinds het Formule 1-circuit naar Europa is teruggekeerd kent Sergio Pérez wederom een verschrikkelijke tijd bij Red Bull Racing. Net als in 2023 lukt het de Mexicaan niet om in het midden van het seizoen aan te haken bij zijn teamgenoot. In de laatste drie races scoorde Max Verstappen 58 punten, terwijl Pérez niet verder kwam dan vier puntjes.

Velen zijn van mening dat dit laat zien dat Pérez niet in de Red Bull hoort, maar Pérez heeft daar zelf een hele andere mening over. Volgens de man die onlangs zijn contract verlengde presteert Max Verstappen gewoon beter dan de auto eigenlijk aankan. Dat de Nederlander in Imola en Canada wist te winnen, was niet omdat hij de beste auto had, maar simpelweg omdat hij de beste coureur is.

"Ik denk dat Max op een ongelooflijk hoog niveau zit. Dit seizoen maakte hij in sommige races het verschil en hij heeft races gewonnen waar hij de auto niet had om te winnen. Hij presteert elk weekend op de top van zijn kunnen", begint Pérez bij Mundo Deportivo. "Hij is een ongelooflijke maatstaf voor me, omdat hij je absoluut tot het uiterste drijft. Ik zit hier dan ook niet om te zeggen: 'Nou, het is Max, dus ik zal hem niet kunnen verslaan'."

Verstappen zorgt voor mindere reputatie Pérez

Pérez zou niets liever hebben dan dat hij ieder weekend de strijd aan kan gaan met Verstappen, maar hij moet toegeven dat dat gewoon lastig is. Hij werkt keihard om Max bij te houden, maar soms is dat gewoon onmogelijk. Daardoor is zijn reputatie ook een stuk minder geworden, aangezien hij het telkens moet afleggen tegen de drievoudig wereldkampioen. Volgens Pérez zou hij als een veel betere coureur gezien worden als hij het niet op had hoeven nemen tegen één van de beste coureurs in de geschiedenis van de autosport.

"Ik werk hard om te proberen hem elk weekend te verslaan. Ik ben me er ook van bewust dat als ik een andere teamgenoot had, mijn reputatie er ook heel anders uit zou zien. Maar het was altijd mijn droom om tegen een van de besten uit de geschiedenis te racen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties