F1 Nieuws

Sergio Pérez doet opvallende onthulling: 'Ik kon naar andere teams vertrekken'

Sergio Pérez doet opvallende onthulling: 'Ik kon naar andere teams vertrekken'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez doet opvallende onthulling: 'Ik kon naar andere teams vertrekken'

Sergio Pérez doet opvallende onthulling: 'Ik kon naar andere teams vertrekken'
Red Bull Content Pool

Christian Horner en Helmut Marko hebben besloten om de line-up bij Red Bull Racing voor de komende twee seizoenen te behouden. Max Verstappen, die een contract tot en met het einde van 2028 heeft, zal Sergio Pérez nog eens twee jaar als teamgenoot hebben bij het Oostenrijkse team. Iets waar niet veel mensen rekening mee hadden gehouden.

In 2023 zakte Pérez een aantal keer serieus door het ijs, toen Max Verstappen aan zijn dominante run bezig was. De Mexicaan kon het tempo van zijn teammaat niet volgen en werd richting de zomerperiode vijf keer op rij uitgeschakeld in Q1 of Q2, wat resulteerde in flink wat kritiek op de zesvoudig Grand Prix-winnaar. Maar het zorgde niet voor een vervroegde breuk tussen beide partijen, wat wel werd verwacht.

Ook na dit seizoen zal Pérez bij Red Bull Racing blijven, terwijl hij ook nu geen geweldige periode doormaakt. In de afgelopen drie races heeft Checo slechts vier schamele puntjes bij elkaar gereden, terwijl Verstappen er 58 verzameld heeft. Wederom is de druk op Pérez immens, maar hij heeft nu de zekerheid van een tweejarige contract, waardoor hij zich geen zorgen hoeft te maken voor een vervroeg vertrekt bij Red Bull Racing.

Pérez had meerdere opties

Maar de kans was ook aanwezig dat Sergio Pérez ervoor had gekozen om zijn contract helemaal niet te verlengen. De man uit Guadalajara maakt bij RACER bekend dat hij meerdere aanbiedingen heeft ontvangen van andere teams, toen hij in overleg was met Red Bull. Zou hij niet tevreden zijn geweest over het aanbod vanuit Horner en Marko, zou hij de keus hebben gemaakt om te vertrekken. Maar, moet Pérez toegeven, dat was nooit zijn doel. Hij wilde per se doorgaan bij Red Bull Racing, als teamgenoot van Max Verstappen.

"Ik kon naar andere teams vertrekken, maar voor mij was het belangrijkste idee en het belangrijkste doel om door te gaan met het team. Ik ben hier namelijk echt gelukkig. Ik geniet echt van het werken met de groep ingenieurs en met de groep monteurs. Iedereen gaat er helemaal voor en geeft alles."

"Ik ben superblij om deze reis samen voort te zetten en ik ben ontzettend dankbaar voor de kans die ze me hebben gegeven. Ik zou het echt geweldig vinden om mijn carrière bij dit team af te sluiten", aldus Checo.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties