F1 Nieuws

Sergio Pérez kijkt vol verbazing naar Lewis Hamilton: 'Moeten we begrijpen'

Sergio Pérez kijkt vol verbazing naar Lewis Hamilton: 'Moeten we begrijpen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez kijkt vol verbazing naar Lewis Hamilton: 'Moeten we begrijpen'

Sergio Pérez kijkt vol verbazing naar Lewis Hamilton: 'Moeten we begrijpen'
Red Bull Content Pool

Red Bull-coureur Sergio Pérez is verbaasd over het feit dat Lewis Hamilton geen straf kreeg voor zijn inhaalactie in ronde 24 van de Grand Prix van Singapore. Volgens de Mexicaan ging de Brit hem namelijk buiten de baanlimieten voorbij, maar kreeg hij daar geen penalty voor.

Voor Red Bull was het raceweekend in Singapore een weekeinde om snel te vergeten. Al op vrijdag werd namelijk duidelijk dat de RB19 veel snelheid tekort kwam op teams als Ferrari, Mercedes en McLaren. Dat terwijl Red Bull al het hele seizoen flink voor deze teams staat.

De mindere vorm van Red Bull zette zich voort naar zaterdag. Tijdens de kwalificatie wisten Max Verstappen en Pérez niet door te komen naar Q3 en moesten ze de race aanvangen vanaf een schamele P11 en P13. Uiteindelijk ging het op zondag iets beter voor de beide Red Bull-coureurs. Verstappen wist zich namelijk terug te knokken naar P5, terwijl Pérez als achtste het zwart-wit geblokt zag.

Ogen op Japan

Red Bull lijkt te begrijpen waardoor het raceweekend in Singapore niet op rolletjes verliep. Volgens ingewijden werd Red Bull namelijk gehinderd door de rijhoogte van de RB19. Die was hoger dan normaal vanwege het hobbelige asfalt. Dit had tot gevolg dat Red Bull een hoop downforce tekort kwam, iets wat van levensbelang is op een bochtig stratencircuit als dat van Marina Bay.

Op het Japanse circuit van Suzuka moet de RB19 echter beter voor de dag komen. Het asfalt is immers niet hobbelig en dus kan de RB19 weer met een 'gewone' rijhoogte rijden.

Vraagtekens

Waar de GP van Singapore voor Red Bull een afgesloten hoofdstuk is, is dat voor Pérez niet het geval. De Mexicaan vraagt zich namelijk nog steeds af waarom Hamilton geen penalty kreeg voor zijn inhaalactie in ronde 24 van de race. Daarbij ging de Brit volgens Pérez buiten de baan en behield hij vervolgens zijn positie.

"Het was voor mij duidelijk dat Lewis heel laat remde, naast de baan raakte en daarmee een groot voordeel behaalde. Dat (uitblijven van een penalty voor Hamilton) moeten we begrijpen voor de toekomst", aldus de Mexicaanse coureur uit Guadalajara.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties