F1 Nieuws

Sergio Pérez klapt uit de school over Max Verstappen en Red Bull: 'Het is niet eerlijk'

Sergio Pérez klapt uit de school over Max Verstappen en Red Bull: 'Het is niet eerlijk'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez klapt uit de school over Max Verstappen en Red Bull: 'Het is niet eerlijk'

Sergio Pérez klapt uit de school over Max Verstappen en Red Bull: 'Het is niet eerlijk'
Red Bull Content Pool

Red Bull-coureur Sergio Pérez heeft na afloop van de Grand Prix van Emilia-Romagna in Imola gesproken over hoe lastig het is om de teamgenoot van Max Verstappen te zijn. Volgens Pérez is het "super pittig" om de Red Bull-collega van Verstappen te zijn.

Pérez kende een prima start van zijn seizoen. In totaal heeft Pérez in de eerste zeven races vier keer op het podium gestaan. Hierdoor stond hij lange tijd keurig op de tweede stek achter Red Bull-teamgenoot Verstappen in het rijderskampioenschap.

Na een mindere race in Imola - Verstappen wist de race te winnen, terwijl Pérez als achtste over de streep kwam - is daar echter verandering in gekomen en is de man uit Guadalajara afgegleden naar de derde stek in het rijderskampioenschap.

Teamgenoot zijn van Verstappen is "super pittig"

Pérez heeft nog geen contract voor komend seizoen en kan zich daardoor niet al te veel van dit soort raceweekenden veroorloven. De Mexicaanse coureur geeft echter aan dat het moeilijk is om goede resultaten neer te zetten naast een coureur als Verstappen.

"Het is natuurlijk niet eerlijk als ik voor andere coureurs ga spreken, maar er zijn redenen waarom het zijn van een Red Bull-coureur niet voor iedereen is weggelegd. Het is super pittig om de teamgenoot van Verstappen te zijn. Ik weet zeker dat ik er vaker bovenuit zou steken als ik een andere teamgenoot zou hebben", begint de Mexicaan.

"Het (hebben van Verstappen als teamgenoot, red.) is echter een fantastische uitdaging, want Max is de beste coureur en hij maakt weinig fouten. Het is fantastisch om zo'n teamgenoot te hebben, want je weet dat je alles goed moet doen om hem te kunnen verslaan gedurende een raceweekend", gaat Pérez verder.

Kwestie van "sterk zijn" bij Red Bull

Volgens de voormalig Racing Point-coureur gaat op een gegeven moment echter het mentale aspect een steeds grotere rol spelen. "Als je blijft worstelen en een teamgenoot hebt als Max, die weekend in weekend uit goed presteert, dan kom je in een vicieuze cirkel terecht", trapt Pérez af.

"Je bekijkt constant de afstelling van de auto, terwijl er hoogstwaarschijnlijk niet meer snelheid te behalen valt. Je moet jezelf gewoon resetten om mentaal sterk te blijven, want het kan soms heel erg lastig zijn. Bij Red Bull moet je nu eenmaal sterk zijn", aldus Pérez.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties