F1 Nieuws

Sergio Pérez wijst naar schade én team na tegenvallende race in Imola

Sergio Pérez wijst naar schade én team na tegenvallende race in Imola
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez wijst naar schade én team na tegenvallende race in Imola

Sergio Pérez wijst naar schade én team na tegenvallende race in Imola
Red Bull Content Pool

Dat Sergio Pérez niet verder kwam dan een achtste plek, tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna, verbaasde de Mexicaan niet zoveel. Na wat analyses voorafgaand aan de race had Red Bull verwacht dat hij maximaal op de zevende plaats zou kunnen eindigen, na zijn tegenvallende resultaat in de kwalificatie. Daar werd hij in Q2 al uitgeschakeld, nadat hij niet verder kwam dan een elfde beste tijd.

Dat resultaat bepaalde eigenlijk het hele weekend van Pérez. Waar zijn teamgenoot Ayrton Senna evenaarde en voor de achtste keer op rij een pole position scoorde, wist Checo niet in Q3 te geraken. Dat gebeurde hem in 2023 negen keer, maar dit keer was het anders. Het hele weekend liep Red Bull Racing achter de feiten aan, waardoor Pérez niet ideaal aan de kwalificatie begon. Volgens de Mexicaan moet zijn team ervoor zorgen dat dit niet vaker voor gaat komen dit seizoen, omdat het zijn complete weekend ruïneerde.

"Ons weekend was verpest met het kwalificatieresultaat van gisteren. Als team waren we niet zo competitief als andere races, dus we moeten blijven werken en de vaart erin houden met het hele team", zo liet Pérez weten na de race. Maar niet alleen het team was schuldig aan zijn mindere resultaat op Imola. De zesvoudig Grand Prix-winnaar meent dat hij ook schade had opgelopen in het midden van de race, wat ervoor zorgde dat hij niet in de buurt kon komen van de Mercedes-coureurs.

"Ik denk dat we wel wisten dat dit het beste was wat we konden krijgen. We wisten natuurlijk dat het aanvankelijk erg moeilijk zou worden, maar we hoopten op een safety car op het juiste moment die ons mogelijk terug in de strijd zou kunnen brengen", dat gebeurde niet, ook al deed Pérez moeite om er wel één naar buiten te laten brengen...

"Ik denk dat het in het begin erg gecompromitteerd was door het verkeer en de achterblijvers aan het einde . Ik blokkeerde ook mijn banden bij het ingaan van bocht 17, dus ik ging rechtdoor en verloor behoorlijk wat tijd. Ik liep ook wat schade op. Dus ja, gewoon een heel, heel zware race."

Horner beschermt Pérez

Waar Checo dus vooral wijst naar het team en de schade aan zijn auto, meent Red Bull-teambaas Christian Horner dat het wél de schuld was voor Pérez. Maar men moet volgens de Brit niet te snel oordelen over de teamgenoot van Max Verstappen, omdat hij de rest van het jaar erg sterk gereden heeft. Dit weekend was slechts een uitschieter.

"Ik denk dat hij een veel betere start heeft gehad dit jaar, behalve dit weekend, dat een uitschieter was. Hij is heel erg sterk geweest en ik denk dat zijn aanpak meer ontspannen is. Hij is minder gefocust op wat Max doet en meer op zichzelf."

Wel gaf de Red Bull-baas eerder toe dat hij meer verwacht van een coureur als Pérez, zeker nu Max Verstappen concurrentie krijgt van McLaren én Ferrari.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties