F1 Nieuws

Sergio Pérez weet reden voor slecht weekend Red Bull in Miami: 'Dat was de oorzaak'

Sergio Pérez weet reden voor slecht weekend Red Bull in Miami: 'Dat was de oorzaak'
BSR Agency
F1 Nieuws

Sergio Pérez weet reden voor slecht weekend Red Bull in Miami: 'Dat was de oorzaak'

Sergio Pérez weet reden voor slecht weekend Red Bull in Miami: 'Dat was de oorzaak'
BSR Agency

Sergio Pérez kende een dramatische race in Miami, waar hij op de baan als vijfde over de streep kwam. De Mexicaan had de gehele Grand Prix geen snelheid in zijn RB20 zitten, waardoor hij constant achter de feiten aanliep. Hij moest toezien hoe Max Verstappen, Oscar Piastri, Charles Leclerc en Carlos Sainz aan het begin van de race wegreden, terwijl Lando Norris hard op Pérez inliep.

Checo was dan ook één van de eerste coureurs die naar binnen kwam om een vers setje banden te nemen, wat ervoor zorgde dat hij in het middenveld terecht kwam. Uiteindelijk belandde de Mexicaan weer terug op de vijfde stek, maar verder wist hij niet meer te komen. Pérez moest namelijk constant achterom kijken, omdat Lewis Hamilton telkens binnen een seconde zat en er alles aan deed om voorbij te gaan aan de tweede Red Bull-coureur.

Dit gebeurde niet, waardoor Pérez als vijfde eindigde - dit werd na de race de vierde plek door een straf voor Carlos Sainz - en hij allerminst tevreden uit zijn auto stapte. Volgens Checo was hij de gehele race niet snel genoeg en is er genoeg om te analyseren voor het Oostenrijkse team.

"Tot vandaag hadden we een goed weekend. We hadden niet genoeg snelheid om in te halen en doordat we achter al het verkeer zaten, raakten de banden oververhit en dat hielp ons helemaal niet", begint Pérez bij Fox Sport Mexico. "Vanaf het begin hadden we een afstelling die we niet konden repareren, we verplaatsten het differentieel tijdens de race maar dat was gewoon nadelig. Er valt veel te analyseren."

Slecht nieuws voor Red Bull

Volgens Pérez betekent het tegenwoordig dat áls Red Bull de afstelling niet helemaal perfectioneert, ze ook direct niet meer het snelste team zijn. Dat is iets wat vorig jaar nog niet het geval was [alleen in Singapore], maar doordat het veld dichter bij elkaar is gekomen, moet het team uit Milton Keynes perfect zijn. Dat was in Miami zeker niet het geval.

"McLaren was zonder twijfel sterker dan wij en zelfs Ferrari kwam heel dichtbij. Ik denk dat we tot vandaag een goed weekend hadden, we waren er altijd dichtbij, maar vandaag hadden we niet de snelheid om in te halen en dat was de belangrijkste oorzaak van dit resultaat, we hadden een slechte balans in de auto en dat heeft ons pijn gedaan - we moeten nog veel analyseren."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties