F1 Nieuws

Sky Sports: Helmut Marko op het punt Red Bull te verlaten

Sky Sports: Helmut Marko op het punt Red Bull te verlaten
BSR Agency
F1 Nieuws

Sky Sports: Helmut Marko op het punt Red Bull te verlaten

Sky Sports: Helmut Marko op het punt Red Bull te verlaten
BSR Agency

Volgens het Duitse Sky Sports staat Helmut Marko op het punt om Red Bull te verlaten als topadviseur. De Oostenrijker is onderwerp van een nieuw onderzoek vanuit Red Bull GmbH, nadat Christian Horner eerder al werd vrijgesproken van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Volgens bronnen zou Marko onderzocht worden wegens het mogelijk lekken van informatie.

Tegenover ORF liet Marko vlak voorafgaand aan de kwalificatie in Jeddah weten dat het een mogelijkheid is dat hij geschorst gaat worden door Red Bull en dus niet aanwezig zal zijn tijdens de Grand Prix van Australië, welke over twee weken gepland staat. Maar even later kwam Marko voor de camera van Sky Germany, waar hij duidelijk maakte dat hijzelf wellicht de stekker uit het project trekt.

Datzelfde Sky meldt nu dat Marko dichtbij een vertrek is bij het Oostenrijkse team, waardoor Max Verstappen wellicht de clausule in zijn contract kan activeren. De Limburger kan namelijk vertrekken bij Red Bull Racing als Marko geen onderdeel meer uitmaakt van het team. Mercedes en Toto Wolff zouden in dat geval wel oren hebben naar een samenwerking met de drievoudig wereldkampioen.

Sky Sports spreekt van mogelijk vertrek Marko

Op X laat Sky Germany nu weten dat een vertrek van Marko aanstaande lijkt. Het medium, wat vaak in contact staat met de topadviseur en ieder weekend een exclusief interview met Marko heeft, schrijft:

"Wereldkampioen raceteam Red Bull kan niet rusten. Integendeel! Dr. Helmut Marko staat op het punt Red Bull te verlaten. Wereldkampioen Max Verstappen heeft zich nu uitgesproken, steunt de 80-jarige en zet ook vraagtekens bij zijn toekomst."

Hiermee lijken de woorden van Jos Verstappen werkelijkheid te worden. De vader van Max Verstappen zei in Bahrein dat het team uit elkaar zou vallen als Christian Horner teambaas zou blijven van Red Bull Racing.

"Er is hier (bij Red Bull Racing, red.) spanning zolang hij op zijn positie blijft. Het team dreigt uit elkaar te vallen. Het kan niet zo doorgaan. Het zal exploderen. Hij (Horner, red.) speelt het slachtoffer, terwijl hij degene is die de problemen veroorzaakt", zo zei Jos na de eerste race van het 2024-seizoen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties