F1 Nieuws

Sky Sports-verslaggever geeft opvallende update over Christian Horner na allesbepalend gesprek

Sky Sports-verslaggever geeft opvallende update over Christian Horner na allesbepalend gesprek
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sky Sports-verslaggever geeft opvallende update over Christian Horner na allesbepalend gesprek

Sky Sports-verslaggever geeft opvallende update over Christian Horner na allesbepalend gesprek
Red Bull Content Pool

Christian Horner heeft op vrijdag gesproken met de onafhankelijke en gespecialiseerde advocaat, welke door het moederbedrijf van Red Bull Racing - Red Bull GmbH - is aangesteld om de teambaas te onderzoeken. Er is een beschuldiging van grensoverschrijdend gedrag door Horner binnengekomen bij het hoofdkantoor van de energieblikjesfabrikant, dat de zaak hoog op heeft gepakt.

De Telegraaf wist afgelopen maandag als eerste medium te melden dat er een onderzoek liep naar Christian Horner. Na navraag van de krant bij het hoofdkantoor van Red Bull, kwam de bevestiging dat de CEO en teambaas van Red Bull Racing inderdaad een aanklacht tegen zich gekregen had. Inmiddels heeft Sky Sports-verslaggever Craig Slater meer informatie over de hele zaak.

Bij Sky Sports, de internationale uitzendpartner van de Formule 1, is afgelopen week meer en meer informatie binnengedruppeld over het onderzoek naar Horner, waarbij Slater ook informatie heeft over het gesprek dat Horner had met de advocaat. De Brit zou eigenlijk geïnterviewd worden op in de Red Bull Racing-fabriek in Milton Keynes, maar doordat alle media op dit incident gedoken zijn, is ervoor gekozen om het gesprek op een geheime locatie in Londen te houden.

Horner lang in gesprek met advocaat

De onafhankelijke en gespecialiseerde advocaat heeft op vrijdag vanaf 10:00 in de ochtend tot 20:00 uur in de avond gesproken met Horner, die zichzelf mocht verdedigen in de zaak. Horner blijft nog altijd van mening dat hij onschuldig is en Craig Slater weet te melden dat ook de advocaat nu nog geen uitsluitsel kan geven over de gevolgen voor Horner en Red Bull Racing. Eerdere berichten maakten duidelijk dat er veel bewijs lag tegen de teambaas en CEO van het Oostenrijkse raceteam, maar het ligt toch wat gecompliceerder dan dat.

Onderzoek naar Horner loopt nog tijdens het F1-seizoen

Volgens Sky Sports zal het onderzoek naar Horner niet binnen een week of twee afgerond zijn, waar Eddie Jordan juist van mening was dat het binnen deze periode een afgesloten boek moest zijn. Volgens de Ier is het belangrijk dat Horner, Red Bull Racing en de sponsoren voor de onthulling van de RB20 duidelijkheid hebben, maar dat gaat niet gebeuren. De verwachting van Craig Slater is dat Horner gewoon aan zal blijven als teambaas, terwijl het onderzoek naar hem loopt. En het kan best weleens een flinke tijd duren voor dat onderzoek is afgerond.

"Ik heb begrepen dat dit gebeurt volgens het tijdschema dat de onderzoeker bepaalt, niet volgens een Formule 1 tijdschema. Dat betekent dat dit proces waarschijnlijk nog gaande is, zelfs als Red Bull volgende week donderdag, 15 februari, zijn auto introduceert", zegt Slater na het gesprek tussen Horner en de advocaat. "Het kan zelfs nog doorgaan als we op 20 februari beginnen aan de Formule 1-tests voor het voorseizoen in Bahrein en het kan zelfs nog doorgaan tot na de eerste Grand Prix van het seizoen op 2 maart."

"Het is vervelend voor het team, maar het belangrijkste in dit alles is dat er eerlijkheid is tegenover de betrokken partijen en daarom hebben ze in de eerste plaats deze onafhankelijke onderzoeker in de arm genomen."

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties