F1 Nieuws

Slecht nieuws voor Mercedes: Toto Wolff kan aanblijven sterkhouder niet garanderen

Slecht nieuws voor Mercedes: Toto Wolff kan aanblijven sterkhouder niet garanderen
©Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Slecht nieuws voor Mercedes: Toto Wolff kan aanblijven sterkhouder niet garanderen

Slecht nieuws voor Mercedes: Toto Wolff kan aanblijven sterkhouder niet garanderen
©Mercedes F1 Media

Waar Toto Wolff, de medewerkers van Mercedes en hun fans op donderdag een mokerslag te verwerken kregen, toen Lewis Hamilton duidelijk maakte dat hij het team uit Brackley zou verlaten voor Ferrari, komt er wellicht nog een klap aan. Peter Bonnington, gewaardeerd race-engineer bij Mercedes, wil Lewis Hamilton mogelijk achterna.

Naast Hamilton zijn er al twee kopstukken bij Mercedes vertrokken richting Ferrari. De ene is Loïc Serra, performance director bij het Duitse team. De andere naam is Riccardo Musconi, head of track activities bij Mercedes. Beide engineers zullen samen met Lewis Hamilton in 2025 Ferrari naar het front proberen te stuwen. Maar daar blijft het mogelijk niet bij.

In zijn jaren bij Mercedes heeft Hamilton een bijzondere band opgebouwd met Peter Bonnington, ook wel 'Bono' genoemd. De stem van Bono is wereldwijd bekend, aangezien hij al sinds het debuut van Hamilton bij Mercedes het radioverkeer voert met de zevenvoudig wereldkampioen. De befaamde zinnen 'It's Hammertime, Lewis' en 'Bono, my tires are gone' werden opgevangen tijdens gesprekken tussen Hamilton en zijn race-engineer.

'Bono' naar Ferrari?

De verwachting is dat Lewis Hamilton Bonnington mee wil nemen naar Ferrari, aangezien de communicatie tussen het team en de coureurs de afgelopen jaren een probleem is geweest bij het Italiaanse team. Het grootste frustratiepunt van zowel Charles Leclerc als Carlos Sainz was dat er niet duidelijk verteld werd wat het plan was, wat bij Bono altijd duidelijk was.

Het radioverkeer tussen Hamilton en Bonnington is te vergelijken met die van Max Verstappen en Gianpiero Lambiase. De twee zijn zo goed op elkaar ingesteld, dat ze weten wat de ander wil en verwacht, zonder dat ze iets hoeven te zeggen. Dit waardeert Hamilton enorm en die relatie zal hij willen doortrekken bij Ferrari.

Mercedes-baas Toto Wolff kan de fans van het Duitse team niet garanderen dat hij Bono in Brackley kan houden, maakt de Oostenrijker duidelijk in een interview met o.a. Motorsport.com. Wolff stond de media te woord nadat hij te horen had gekregen dat zijn stercoureur het team zou verlaten en kreeg in die sessie de vraag wat er met Bonnington zou gebeuren. Wolff gaf eerlijk toe dat dat nog besproken moest worden binnen het team, maar dat een vertrek niet uit te sluiten is.

"Ik denk dat dit een discussie is die we over een paar maanden moeten voeren. Ik heb al veel met Bono gesproken, maar toen ik hem dit nieuws vertelde, was zijn reactie: 'Is het al 1 april?!' Het is iets wat we in de toekomst samen gaan bespreken", aldus Wolff.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties