F1 Nieuws

Jenson Button noemt twee mogelijke opvolgers van Lewis Hamilton bij Mercedes

Jenson Button noemt twee mogelijke opvolgers van Lewis Hamilton bij Mercedes
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Jenson Button noemt twee mogelijke opvolgers van Lewis Hamilton bij Mercedes

Jenson Button noemt twee mogelijke opvolgers van Lewis Hamilton bij Mercedes
Mercedes F1 Media

Het Formule 1-team van Mercedes heeft een flinke klap te verwerken gehad. Superster Lewis Hamilton maakte op 1 februari duidelijk dat hij na dit seizoen zal vertrekken en zijn carrière voort zal zetten bij Ferrari, één van de grootste concurrenten van Mercedes. Wie moet het Duitse team nu naast George Russell zetten?

Toto Wolff dacht een waterdicht plan te hebben tot en met het einde van 2025, vlak voor de nieuwe reglementen van start gaan. Lewis Hamilton en George Russell lagen allebei tot dat moment vast en er leek geen reden te zijn om aan te nemen dat dat binnenkort zou veranderen. Maar uit het niets is dat toch gebeurd. Lewis Hamilton bleek een clausule in zijn contract te hebben, welke hij geactiveerd heeft, zodat hij naast Ferrari kan vertrekken.

Volgens Jenson Button heeft Hamilton daarmee een bom op de Formule 1 en het F1-team van Mercedes gedropt, aangezien niemand dit aan had zien komen en dit wellicht de grootste transfer in de geschiedenis van de autosport is. Bij Sky Sports laat de eenmalig wereldkampioen weten dat dit een belangrijk moment is voor de sport.

"Dit is enorm voor de sport. Als Lewis bij Mercedes was gebleven en ze hadden races gewonnen, zou dat goed zijn geweest, maar deze verschuiving naar Ferrari is enorm. Het wordt geweldig voor de sport, iedereen zal de Formule 1 in de gaten houden, vooral Ferrari en Lewis. Ook hoe hij het doet tegen Charles Leclerc", aldus Button.

"Het is heel wat om zo'n verandering in je carrière te maken als je al zo lang bij één team zit. Plotseling overstappen naar een team van iemand anders, dat is moeilijk."

Mercedes moet een vervanger vinden

Waar de overstap naar Ferrari voor Hamilton lastig zal zijn, aangezien hij zijn bekende plekje zal verlaten, is het voor Mercedes nóg erger. Zij raken hun stercoureur kwijt én moeten op zoek naar een waardige vervanger. Button noemt alvast twee mogelijke opvolgers van Hamilton bij het Duitse team.

"George moet weer gaan nadenken over een nieuwe teamgenoot. Wordt het iemand zoals een van zijn kartrivalen - Alex Albon, of wordt het Fernando Alonso, de man die maar niet weggaat? Hij vecht altijd voor de topposities bij de topteams. Dus wie weet?"

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties