F1 Nieuws

Toto Wolff heeft onheilspellend bericht na simulatortest W15: 'Deze auto...'

Toto Wolff heeft onheilspellend bericht na simulatortest W15: 'Deze auto...'
LAT Images/BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff heeft onheilspellend bericht na simulatortest W15: 'Deze auto...'

Toto Wolff heeft onheilspellend bericht na simulatortest W15: 'Deze auto...'
LAT Images/BSR Agency

Sinds de start van het 2022 Formule 1-seizoen zijn de resultaten van Mercedes niet op het gewenste niveau geweest. Het team van Toto Wolff wist in deze twee seizoenen slechts één race te winnen, terwijl ze in de acht voorgaande jaren telkens het kampioenschap voor constructeurs wisten te winnen.

Het is een lastige periode voor medewerkers, fans en aandeelhouders van het Mercedes Formule 1-team. Telkens als er een stap voorwaarts gemaakt lijkt te zijn, zet het team een race later weer twee stappen terug. Dit is al twee jaar lang aan de gang, waardoor Lewis Hamilton de hoop op successen op korte termijn heeft opgegeven.

Maar zo staat Toto Wolff er totaal niet in. De grote baas van Mercedes heeft namelijk vanuit de simulator ontzettend positief nieuws ontvangen. Anthony Davidson, presentator bij Sky Sports en sim-coureur bij Mercedes, mocht de bolide voor 2024 - de W15 - testen op het Albert Park Street Circuit in Melbourne. Na die virtuele testrit had Davidson een belangrijk bericht voor Wolff, zo maakt de Oostenrijker duidelijk bij The Telegraph.

"Hij reed in Melbourne en hij zei: 'De auto voelt voor het eerst in twee jaar als een auto'", zo begint Wolff, die uiteraard ontzettend blij is met deze opmerking van zijn testcoureur. Maar de Mercedes-baas houdt ook een slag om de arm, omdat hij eerder al is teleurgesteld door de afgelopen twee bolides: "Natuurlijk zou ik graag zien dat dit overeenkomt met het echte circuit, want we hebben de afgelopen twee jaar gezien dat dit niet altijd het geval was."

Vertrouwen

Hoewel Wolff dus nog niet hardop durft te zeggen dat de W15 een betere auto gaat zijn dan de W13 en W14 waren, heeft hij wel het vertrouwen in een positief seizoen. Volgens de Oostenrijker moet hij die houding ook hebben, omdat het anders per definitie al kansloos is.

"Ik geloof altijd dat het mogelijk is. Je kunt het seizoen niet beginnen met een houding van 'dit gaat niet mogelijk zijn'. We hebben vorig jaar bij McLaren gezien wat een enorme stap ze hebben gemaakt met één upgrade."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties