F1 Nieuws

Stewards delen gridstraf uit na akkefietje tijdens kwalificatie

Stewards delen gridstraf uit na akkefietje tijdens kwalificatie
Philippe Nanchinox/SPP/BSR Agency
F1 Nieuws

Stewards delen gridstraf uit na akkefietje tijdens kwalificatie

Stewards delen gridstraf uit na akkefietje tijdens kwalificatie
Philippe Nanchinox/SPP/BSR Agency

Williams-coureur Logan Sargeant heeft een gridstraf gekregen voor de Grand Prix van Spanje. De Amerikaan kreeg de straf nadat hij Aston Martin-coureur Lance Stroll in de weg reed tijdens het aanremmen voor bocht tien.

Volgens velen is het Circuit de Barcelona-Catalunya een van de beste graadmeters om te testen of een Formule 1-bolide goed voor de dag zal komen tijdens een Formule 1-seizoen.

Het circuit kent namelijk veel langzame bochten, maar heeft ook genoeg hogesnelheidsbochten. Verder zijn er ook genoeg punten waarbij een coureur recht moet aanremmen, of juist in een bocht moet remmen. Al met al dus een ideale graadmeter voor het testen van een Formule 1-bolide.

Weekend to forget voor Williams

Het raceweekend in Spanje is dan ook een belangrijk moment voor de teams. Waar het weekend tot dusver heeft getoond dat de McLaren-bolide erg snel is, is dat voor het team van Williams een heel ander verhaal.

Het team uit het Britse Grove moest het afgelopen seizoen doen met een zestiende en twintigste plaats voor de Grand Prix van Spanje, maar tijdens de kwalificatie van eerder vandaag ging het nog slechter. De beide Williams-coureurs kwamen namelijk niet verder dan de negentiende en twintigste plaats, waarbij Alexander Albon de snellere van de beide heren was.

Sargeant is het bokje

Sargeant was dus al langzamer dan zijn Thais-Britse Williams-teamgenoot, maar moest zich na afloop van de toch al zo erbarmelijk slecht verlopen kwalificatiesessie ook nog eens melden bij de stewards voor het in de weg rijden van Stroll tijdens Q1. In dat gesprek werd het voor de stewards duidelijk dat Sargeant zich schuldig had gemaakt aan het overtreden van artikel 37.5 van het sportief reglement.

Stroll wist dan wel door te komen naar Q2, maar voor de stewards was dat geen reden om Sargeant te matsen. Voor de Grand Prix van Spanje heeft de Amerikaanse rijder namelijk een gridstraf van drie plaatsen gekregen. Ondanks die straf begint Sargeant nog steeds van de twintigste plaats tijdens de Grand Prix van Spanje.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties