F1 Nieuws

Ted Kravitz heeft nieuws over nieuwe naam zusterteam Red Bull Racing

Ted Kravitz heeft nieuws over nieuwe naam zusterteam Red Bull Racing
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Ted Kravitz heeft nieuws over nieuwe naam zusterteam Red Bull Racing

Ted Kravitz heeft nieuws over nieuwe naam zusterteam Red Bull Racing
Red Bull Content Pool

AlphaTauri zal vanaf volgend jaar niet meer te zien zijn op de Formule 1-grid. Het team uit Faenza zal nog gewoon actief zijn in de koningsklasse van de autosport, maar de renstal zal niet meer de naam dragen van het kledingmerk van Red Bull Racing.

Eerder dit jaar werd bekend dat AlphaTauri - vroeger Toro Rosso - een flinke identiteitsverandering door zou maken, aankomende winter. Teambaas Franz Tost heeft de renstal verlaten na 18 jaar als teambaas te hebben gefungeerd en zal vervanger worden door Laurent Mekies, die tot eerder dit jaar vice-teambaas bij Ferrari was.

Peter Bayer, voormalig hoofd van de single seaters bij de FIA, heeft de rol van CEO bij AlphaTauri op zich genomen en zal het project de komende jaren leiding geven. De Duitser heeft afgelopen week bij Autosport te kennen gegeven dat het Italiaanse team in 2024 weer dichter bij Red Bull zal komen te staan.

Dichter bij Red Bull

Toro Rosso is in 2005 namelijk opgestart als zusterteam van Red Bull Racing, waar talent zich kon ontwikkelen voor ze naar het grote team gezet werden. Onder andere Sebastian Vettel, Max Verstappen en Daniel Ricciardo zijn via deze weg succesvol geworden bij Red Bull, maar de afgelopen jaren is er een stuk minder aanwas richting het Oostenrijkse team.

Met de nieuwe identiteit hoopt AlphaTauri volgend jaar weer dichter bij Red Bull te komen, zodat de samenwerking nauwer wordt: "De identiteit is wat Toro Rosso zou zijn geweest en het komt weer dichter bij de Red Bull-familie. Maar dan zal het verschijnen met titelsponsors", liet Bayer weten.

"We veranderen de bedrijfsnaam, we veranderen de identiteit, het logo, alles. Een complete herlancering, een complete rebranding." Inmiddels is de naam al gekozen, maar die moet Bayer nog even geheim houden: "De naam van het team, de identiteit, is besloten door de aandeelhouders. En ik moet het met me meedragen zonder het te kunnen delen, wat erg moeilijk is!"

Kravitz heeft nieuws over naam

Volgens Ted Kravitz, verslaggever van het Britse Sky Sports, zal de nieuwe naam van AlphaTauri 'Racing Bulls' worden. Daar komt nog een titelsponsor bij, maar Kravitz weet dat er niet één, maar twee bedrijven aan de naam worden toegevoegd. Dat zullen Amerikaanse bedrijven worden, aldus Kravitz.

"Er komen niet één, maar twee titelsponsoren. Het wordt iets als 'Sponsor A Racing Bulls Sponsor B'. Ze hebben een paar Amerikaanse sponsoren gevonden en ze hebben hun goedkeuring al ontvangen vanuit de FIA."

Op Reddit ging onlangs het gerucht rond dat één van deze titelsponsoren 'CashApp' zou zijn, een Amerikaanse betalingsservice. CashApp is ook al een sponsor van Red Bull Racing.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties