F1 Nieuws

Toto Wolff baalt van Red Bull Racing: 'Begonnen met een voordeel'

Toto Wolff baalt van Red Bull Racing: 'Begonnen met een voordeel'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Toto Wolff baalt van Red Bull Racing: 'Begonnen met een voordeel'

Toto Wolff baalt van Red Bull Racing: 'Begonnen met een voordeel'
Red Bull Content Pool

Mercedes heeft de tweede plek in het kampioenschap veilig gesteld in 2023, maar heel tevreden kan het Duitse team daar niet mee zijn. De renstal die tussen 2014 en 2021 acht keer het constructeurskampioenschap won, wil zo snel mogelijk terugkeren naar het front.

Maar volgens Toto Wolff gaat dat een stuk lastiger worden dan gedacht. Waar Lewis Hamilton hoopt dat hij in 2024 weer kan vechten met Max Verstappen, zodat hij aan kan tonen dat hij nog altijd de beste coureur van het veld is, moet Wolff zijn superster teleurstellen. De voorsprong die Red Bull heeft gaat niet zomaar ingehaald worden.

P2 in het kampioenschap

Voor Mercedes is het pijnlijk duidelijk geworden dat ze nog een lange weg te gaan hebben om Red Bull aan te vallen. Hoewel ze tweede zijn geworden in het kampioenschap en dus alleen het Oostenrijkse team voor ze moeten dulden, is het gat naar het team van Verstappen en Pérez immens.

"Het wordt een helse klus om Red Bull in te halen, een soort beklimming van de Mount Everest. Ik twijfel er daarnaast niet aan dat McLaren en Aston Martin volgend jaar meedoen. Dus wij moeten geen middel onbeproefd laten in Brixworth [Mercedes High Performance Powertrains] en Brackley."

"Hoe moeilijk het ook is om eraan herinnerd te worden dat je slechts tweede geworden bent, is het ook een geweldige kans om terug te keren en te strijden voor het eremetaal."

Voorsprong Red Bull

Maar als Mercedes weer om het eremetaal wil strijden, zal het nog flinke stappen moeten zetten. Red Bull Racing heeft namelijk een hele grote voorsprong en Wolff ziet dat niet zomaar verdampen. Hij heeft dan ook slecht nieuws voor Lewis Hamilton, George Russell en iedereen die Mercedes een warm hart toedraagt. Wolff denkt namelijk dat Red Bull de komende jaren niet bij te halen is.

"Red Bull begon aan deze reglementen in 2022 met een enorm voordeel en was in staat om dat te behouden. Daar hebben we respect voor. Je moet respect hebben voor hun prestaties, zowel op technisch gebied als de coureur... Maar hen verslaan in de huidige reglementen is tegen alle verwachtingen in, daar moeten we eerlijk in zijn", aldus Wolff.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties