F1 Nieuws

Toto Wolff duidelijk over dominantie Max Verstappen: 'Het maakt me kwaad'

Toto Wolff duidelijk over dominantie Max Verstappen: 'Het maakt me kwaad'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Toto Wolff duidelijk over dominantie Max Verstappen: 'Het maakt me kwaad'

Toto Wolff duidelijk over dominantie Max Verstappen: 'Het maakt me kwaad'
Red Bull Content Pool

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft zich na de kwalificatie in Spanje uitgesproken over de snelheid van Lewis Hamilton en George Russell. Volgens de Oostenrijkse teambaas had er minimaal één Mercedes-coureur op de eerste startrij moeten staan. Pole position was echter buiten handbereik, iets wat Wolff kwaad maakt.

Na het introduceren van een groot pakket aan updates in de straten van Monaco hoopte Mercedes in Spanje goede zaken te doen in weg terug naar de top. Daar leek in de opbouw naar de kwalificatie ook zeker sprake van te zijn, maar in het laatste deel van de kwalificatie kwam Mercedes opnieuw veel tijd tekort op Max Verstappen en Red Bull.

Hamilton begint de race van vandaag vanaf P4 en Russell start vanaf P12. Volgens Wolff hadden zijn coureurs echter verder naar voren moeten staan. "We hadden vlak achter Max moeten staan, want in de derde vrije training zagen we dat we de snelheid hadden", begint Wolff in gesprek met Racefans.

Ander niveau

Dat de beide Mercedessen niet in de buurt wisten te komen van Verstappen, is volgens Wolff toe te schrijven aan het feit dat de Nederlander momenteel de sterkste coureur van het veld is. "Ik denk dat Verstappen van een ander niveau is op dit moment. Het maakt me kwaad om te zeggen, maar het is helaas de realiteit."

Wolff doet daarbij niets af aan de prestatie van Red Bull. "Ze hebben het gewoon het beste voor elkaar en ook de coureur rijdt super. Alleen wij kunnen daar verandering in brengen."

Stuiteren

Russell kwam tijdens de kwalificatie niet verder dan Q2, maar volgens Wolff is daar een duidelijke verklaring voor. "Vanaf het begin werd al duidelijk dat we de verkeerde set-up hadden gekozen voor de bolide van George. Het maakte hem alleen maar langzamer. Hij vertelde dat hij stuiterde, geen grip voelde en dat de auto overstuur en onderstuur tegelijkertijd had."

Wolff stelt Mercedes dan ook een duidelijk doel voor de toekomst. "Dat is iets waar we achteraan moeten om het tot op de bodem uit te zoeken", aldus de teambaas uit Wenen.

Later vandaag gaat de Grand Prix van Spanje van start. De race begint om 15:00 uur en is te volgen bij Viaplay of in de F1 TV-app.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties