F1 Nieuws

Max Verstappen doet boekje open over aanstaande upgrades Red Bull

Max Verstappen doet boekje open over aanstaande upgrades Red Bull
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen doet boekje open over aanstaande upgrades Red Bull

Max Verstappen doet boekje open over aanstaande upgrades Red Bull
Red Bull Content Pool

Na afloop van de kwalificatie werd Max Verstappen gevraagd naar het feit dat het merendeel van de teams eenzelfde soort design als Red Bull heeft overgenomen. De Nederlander laat met een knipoog weten dat zijn team daarom een hele bijzondere update in de maak heeft.

Ondanks het feit dat meerdere teams Red Bull hebben 'nageaapt' als het gaat om het aerodynamische design van hun auto's, is nog geen enkel team erin geslaagd om Red Bull het vuur aan de schenen te leggen. In plaats daarvan lijkt het gat naar de concurrentie te zijn gegroeid in Barcelona. Nog nooit zette Verstappen zijn bolide met een voorsprong van meer dan viereneenhalve tiende namelijk op pole position.

Zonder sidepods

Wanneer Verstappen wordt gevraagd naar de ontwikkelingsrichting van de concurrentie geeft de Nederlander aan dat Red Bull op een nieuw sidepod-design zit te broeden. "Ik denk dat de volgende upgrade die we op onze auto krijgen zonder sidepods zal zijn", lacht Verstappen. Volgens de Nederlander komt zijn snelheid niet enkel door de sidepods. "Het zijn niet alleen de sidepods, want alles moet goed met elkaar samenwerken."

Vliegende seizoenstart

Verstappen was al het hele weekend snel en een pole position is daarmee een gedeeltelijke kers op de taart. Het uiteindelijke doel is immers de overwinning op zondag. Volgens Verstappen laat zijn dominantie zien dat Red Bull enorme stappen heeft gezet. "We hebben veel kunnen leren en daardoor begrijpen we nu wat je nodig hebt om succesvol te zijn. We hebben een vliegende start gemaakt en daardoor kunnen we onze focus op andere dingen leggen."

Ondanks zijn sterke vorm houdt Verstappen voorlopig een slag om de arm. "Ik hoop dat we dit momentum kunnen vasthouden, want iedereen pusht nu hard. Wij zijn echter nooit tevreden en willen altijd meer", aldus de Nederlander.

Later vandaag begint de Grand Prix van Spanje om 15:00 uur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties