F1 Nieuws

Toto Wolff heeft duidelijk bericht voor Lewis Hamilton: 'Als we met elkaar gaan strijden...'

Toto Wolff heeft duidelijk bericht voor Lewis Hamilton: 'Als we met elkaar gaan strijden...'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Toto Wolff heeft duidelijk bericht voor Lewis Hamilton: 'Als we met elkaar gaan strijden...'

Toto Wolff heeft duidelijk bericht voor Lewis Hamilton: 'Als we met elkaar gaan strijden...'
Mercedes F1 Media

Mocht Lewis Hamilton na 2025 met Ferrari in een strijd verwikkelt raken met Mercedes, zal Toto Wolff altijd voor zijn eigen team kiezen. De Oostenrijker heeft een geweldige band opgebouwd met Hamilton bij zijn huidige team, maar als de zevenvoudig wereldkampioen na dit seizoen vertrekt, gaat daar ook een streep onder.

Nog altijd is Toto Wolff van mening dat Lewis Hamilton een achtste titel verdient, omdat deze van hem is 'afgenomen' tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021. Althans, dat gevoel heeft Wolff nog altijd. Formule 1-wedstrijdleider besloot in die race de safety car-regels niet te handhaven, waardoor Hamilton in de allerlaatste ronde de voorsprong kwijtraakte aan Max Verstappen en op die manier het kampioenschap verloor.

Maar voor Wolff is het heel duidelijk: hij gaat Hamilton helpen waar kan om in 2024 die achtste titel te pakken, terwijl hij nog voor Mercedes rijdt. Maar daarna is het ook afgelopen. Als Hamilton dan met Ferrari tegen Mercedes gaat strijden en beide kampen hebben kans op de titel, is het pech voor Hamilton en kiest Toto Wolff voor zijn eigen team. Dat heeft de Mercedes-baas laten weten in een interview na het aangekondigde vertrek van Hamilton.

Als Wolff gevraagd wordt of hij blij zal zijn als Hamilton na 2024 een titel wint, reageert de Oostenrijker duidelijk: "De vriendelijke kant in mij zou zeggen: hij verdient het om zijn achtste te winnen, omdat die van hem werd afgenomen. Dus als hij dat in 2024 wint, zou dat geweldig zijn. Maar als we daarna met elkaar gaan strijden [om de titel], wil ik dat wij winnen."

Vertrek doet geen pijn

Volgens Toto Wolff is het aanstaande vertrek van Lewis Hamilton overigens ook niet zo pijnlijk als de rest van de paddock denkt. Mercedes raakt zijn stercoureur kwijt, maar de grote baas blijft rustig. Dat is ook nodig om het komende seizoen in goede banen te leiden.

"Het doet geen pijn. Daarnaast ik moet kalm blijven en beslissen hoe ik het 2024-seizoen het beste kan aanpakken. Er moeten bepaalde beslissingen genomen worden. Het is niet zo dat er iets ondenkbaars gebeurd is. Hij gaat gewoon naar een ander team, iets wat we altijd in ons achterhoofd hebben gehouden. Misschien was de timing ervan een verrassing, maar in de Formule 1 is wendbaarheid onwijs belangrijk."

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties