F1 Nieuws

Lewis Hamilton grijpt naar zijn telefoon en plaatst boodschap na Mercedes-vertrek op Instagram

Lewis Hamilton grijpt naar zijn telefoon en plaatst boodschap na Mercedes-vertrek op Instagram
XPB / Press Association Images / BSR Agency
F1 Nieuws

Lewis Hamilton grijpt naar zijn telefoon en plaatst boodschap na Mercedes-vertrek op Instagram

Lewis Hamilton grijpt naar zijn telefoon en plaatst boodschap na Mercedes-vertrek op Instagram
XPB / Press Association Images / BSR Agency

Lewis Hamilton zal vanaf 2025 uitkomen voor het Formule 1-team van Ferrari, nadat hij sinds 2013 al onderdeel was van het team van Mercedes. Een zéér succesvol partnerschap met de Duitse renstal komt ten einde na aankomend seizoen, waarna Hamilton de overstap zal maken naar Maranello. Op Instagram deelt de Brit een hartelijke boodschap aan zijn fans en iedereen die Mercedes een warm hart toedraagt.

"Het zijn een paar gekke dagen geweest die gevuld waren met een hele reeks emoties", begint de zevenvoudig wereldkampioen zijn verhaal. "Maar zoals jullie nu allemaal weten, na een ongelooflijke 11 jaar bij het Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team, is voor mij de tijd gekomen om aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven te beginnen en ik zal me in 2025 aansluiten bij Scuderia Ferrari. Ik voel me ongelooflijk gelukkig, na dingen bereikt te hebben met Mercedes waar ik als kind alleen maar van had kunnen dromen, dat ik nu de kans heb om een andere jeugddroom te vervullen. Rijden in Ferrari rood."

Voor Hamilton is de overstap naar Ferrari dus vooral gebaseerd op het feit dat hij altijd nog uit wilde komen voor het iconische team uit Italië. Vanaf 2025 zal de meest succesvolle coureur aller tijden plaatsnemen in een auto van het meest succesvolle team aller tijden. Het lijkt dan ook een simpele keuze om te maken, maar dat was voor Hamilton zeer zeker niet het geval. Hij laat weten dat het lastig was om Mercedes te verlaten, het team waar hij de meeste successen heeft geboekt.

"Mercedes is een groot deel van mijn leven geweest sinds ik 13 jaar oud was, dus deze beslissing was de moeilijkste die ik ooit heb moeten nemen. Ik ben ongelooflijk trots op alles wat we samen hebben bereikt en ik ben erg dankbaar voor het harde werk en de toewijding van iedereen met wie ik de afgelopen jaren heb samengewerkt en natuurlijk Toto, voor zijn vriendschap, begeleiding en leiderschap. Samen hebben we titels gewonnen, records gebroken en zijn we het meest succesvolle rijdersteam in de geschiedenis van de F1 geworden."

Niki Lauda

Naast Toto Wolff heeft Lewis Hamilton ook nog een mooi woordje over voor Niki Lauda. De legendarische Formule 1-coureur, die in 2019 kwam te overlijden, was de reden voor Hamilton om de overstap te maken naar Mercedes in 2013. Zonder Niki was Hamilton bij McLaren gebleven en had zijn carrière er wellicht heel anders uitgezien.

"En natuurlijk kan ik Niki niet vergeten, die een enorme supporter was en die ik nog elke dag mis. Ik moet ook mijn grote waardering uitspreken voor de hele directie van Mercedes-Benz en iedereen bij het bedrijf in Duitsland en over de hele wereld voor de steun die ze mij in deze 26 jaar hebben gegeven. Ik herinner me nog steeds het gevoel dat ik een sprong in het onbekende waagde toen ik in 2013 voor het eerst bij Mercedes kwam. Ik weet dat sommige mensen het toen niet begrepen, maar ik had toen gelijk om de stap te zetten en dat gevoel heb ik nu weer. Ik ben benieuwd wat ik kan bijdragen aan deze nieuwe kans en wat we samen kunnen doen."

Maar voor Hamilton is het nu nog te vroeg om te denken aan zijn periode bij Ferrari. Dat komt volgend jaar allemaal wel. Eerst wil hij zich nog volledig inzetten voor Mercedes. Aankomend seizoen wil hij weer op de hoogste trede van het podium komen te staan, iets wat hem voor het laatst lukte op 5 december 2021 en aan gedrevenheid en motivatie ontbreekt het Hamilton niets.

"Op dit moment denk ik niet aan 2025. Mijn focus ligt op het komende seizoen en om weer de baan op gaan met Mercedes. Ik ben gedrevener dan ooit, ik ben fitter en meer gefocust dan ooit en ik wil Mercedes helpen om opnieuw te winnen. Ik zet me 100% in voor het werk dat ik moet doen en ik ben vastbesloten om mijn samenwerking met het team met een goed gevoel af te sluiten. Dank aan iedereen die deze reis samen met mij heeft gemaakt, jullie hebben me allemaal gesteund terwijl ik mijn dromen najaag en ik hoop dat ik jullie trots kan blijven maken. Zoals altijd stuur ik jullie mijn liefde en positieve energie", zo sluit Hamilton zijn bericht af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties