F1 Nieuws

Toto Wolff los waarschuwingsschot richting Red Bull: 'Dat hebben we nu'

Toto Wolff los waarschuwingsschot richting Red Bull: 'Dat hebben we nu'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff los waarschuwingsschot richting Red Bull: 'Dat hebben we nu'

Toto Wolff los waarschuwingsschot richting Red Bull: 'Dat hebben we nu'
DPPI/BSR Agency

Red Bull Racing zal in de toekomst rekening moeten gaan houden met nóg een uitdager in het Formule 1-veld. Waar Max Verstappen al weken concurrentie heeft van McLaren en Ferrari, wist Mercedes in Canada ook vooraan mee te vechten. Volgens Toto Wolff moet de Limburger daar maar aan gaan wennen, aangezien dit hopelijk het beeld voor de komende maanden gaat worden.

Al sinds de nieuwe reglementen zijn geïntroduceerd, aan het begin van 2022, is Mercedes op zoek naar de juiste balans. Telkens leken ze een oplossing gevonden te hebben voor hun problemen, maar dan doken er weer andere problemen op. Toch lijkt het team nu écht klaar te zijn met die lastige periode, gezien ze in Canada echt om de overwinning streden en ze volgens George Russell zelfs de snelste auto hadden.

Na de race liet de jonge Brit weten dat als hij de foutjes niet had gemaakt die hij aan het einde van de race maakte, niet Max Verstappen maar hij als winnaar over de streep was gekomen. Russell noemt zijn derde plek dan ook een 'gemiste kans', maar is wel blij dat hij eindelijk weer de beschikking heeft over een snelle auto.

"Het voelt eerlijk gezegd als een gemiste kans. We waren in het begin erg snel op de inters. Zodra we op slicks reden, maakte ik wat fouten toen ik op de limiet ging. Daar heb ik de prijs voor betaald. Desondanks is het het eerste podium van het jaar. We hadden dit weekend echt een snelle auto en we zijn nu terug in de strijd om de overwinning", aldus Russell.

Toto Wolff

Niet alleen George Russell meent dat Mercedes zich weer aan de kop van het veld heeft gemeld. Ook teambaas Toto Wolff zag dat de W15 in Montreal weer reageerde zoals het hoort te doen en de Oostenrijker verwacht - en hoopt - dat Mercedes nu eindelijk de problemen achter zich heeft gelaten en nu mee kan gaan strijden om de titel.

"We zetten enorme stappen vooruit. Ik denk dat we weer mee kunnen doen. Ferrari heeft vandaag niets laten zien, maar ze hebben meestal wel de snelheid. Met McLaren en Red Bull hebben we nu vier teams die kunnen vechten om de zeges", aldus de Mercedes-baas.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties