F1 Nieuws

Lando Norris zag Max Verstappen geluk hebben met overwinning in Canada

Lando Norris zag Max Verstappen geluk hebben met overwinning in Canada
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Lando Norris zag Max Verstappen geluk hebben met overwinning in Canada

Lando Norris zag Max Verstappen geluk hebben met overwinning in Canada
Red Bull Content Pool

Volgens Lando Norris had hij de kans om de overwinning te pakken tijdens de Grand Prix van Canada. De McLaren-coureur deed in zijn ogen alles goed, maar moest toezien hoe de safety car ervoor zorgde dat Max Verstappen er uiteindelijk met de overwinning vandoor ging. De Nederlander haalde in Montreal zijn derde overwinning in drie jaar tijd op het Circuit de Gilles Villeneuve, waarmee hij op zestig zeges staat in zijn carriére.

En waar Verstappen in de afgelopen jaren veel races heeft gewonnen, waarvan er een hoop op halve kracht, moest hij in Canada hard werken voor deze overwinning. Het kwam de drievoudig wereldkampioen niet aanwaaien, maar dat interesseerde Verstappen niet. Geconcentreerd en gefocust reed hij naar de eindzege, waar hij naderhand erg tevreden over was. Tegenover Martin Brundle liet Verstappen weten dat de race in Montreal precies verliep zoals hij van tevoren had gehoopt.

"Dat was een behoorlijk gekke race. Er gebeurde zoveel en we moesten echt de juiste beslissingen nemen. Ik denk dat we het vandaag als team gewoon heel goed hebben gedaan. We bleven kalm en waren op het juiste moment in de pits. Natuurlijk profiteerden we van de safety car, maar zelfs daarna wisten we het gat heel goed te houden", aldus Verstappen.

Lando Norris zag Verstappen geluk hebben

Maar waar Max Verstappen van mening was dat Red Bull en hij de race helemaal goed hadden uitgespeeld, meent Lando Norris vooral dat de safety car de Nederlander geholpen heeft op het stratencircuit in Montreal. De McLaren-coureur vond zichzelf de betere vandaag, maar moest genoegen nemen met de tweede plaats, omdat de safety car net te laat op de baan arriveerde. Maar heel kwaad is Norris daar niet over, omdat hij beseft dat hij in Miami juist profiteerde van de SC.

"De eerste twee stints waren erg sterk, ik had een fantastisch tempo. Toen zorgde de safety car ervoor dat ik terugviel. Net zoals het me hielp in Miami, hield het me nu tegen. Om eerlijk te zijn denk ik dat het een perfecte race van me was. Ik had gewoon een beetje pech. Maar het is wat het is", aldus Lando.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties