F1 Nieuws

Toto Wolff wil niet in 'de val' van Christian Horner lopen na opmerkingen over dominantie

Toto Wolff wil niet in 'de val' van Christian Horner lopen na opmerkingen over dominantie
EIBNER/BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff wil niet in 'de val' van Christian Horner lopen na opmerkingen over dominantie

Toto Wolff wil niet in 'de val' van Christian Horner lopen na opmerkingen over dominantie
EIBNER/BSR Agency

Dat Red Bull Racing op dit moment dominant is, is geen geheim meer. Het team van Max Verstappen heeft sinds de regelwijziging in de zomer van 2022 geen ware concurrent meer gehad en in die periode heeft de Nederlander twee keer ongestoord het Formule 1-kampioenschap kunnen winnen. Hij is hard op weg om zijn vierde titel op rij te pakken en volgens Toto Wolff is dat ontzettend knap.

De mede-eigenaar van het Mercedes Formule 1-team heeft waardering voor het werk dat Red Bull heeft afgeleverd, door al sinds de start van de nieuwe reglementen telkens de beste auto te bouwen. Voor Red Bull Racing was Mercedes het dominante team in de F1 en Wolff weet dus precies wat er allemaal nodig is om zo sterk en foutloos te zijn. Maar de Oostenrijker laat ook weten dat hij moet waken dat hij geen 'hater' wordt van de dominantie van Red Bull.

Volgens Wolff gebeurde dat in de dominante jaren van Mercedes wel bij Red Bull. Christian Horner heeft in de jaren dat Lewis Hamilton alle kampioenschappen naar zich toetrok, meerdere keren geopperd dat er een regelwijziging moest komen, om ervoor te zorgen dat de sport niet dood zou bloeden. Wolff laat weten dat niet in diezelfde val wil lopen als Horner, omdat dat simpelweg oneerlijk is voor het team dat het beste presteert.

"Ik wil niet in de val lopen van een collega-teambaas van hiernaast, die in 2014/15 zei dat we de regels moeten veranderen omdat wij te dominant waren", begint Wolff bij Autosport. "Ik denk dat zij [Red Bull] het veruit het beste hebben gedaan van alle teams in de afgelopen twee jaar, en ere wie ere toekomt. Ik bedoel, ze verdwijnen letterlijk in de verte als ze willen en er is niemand anders in de buurt. Het is gewoon dat ze in een andere competitie zitten. En onze sport is een eerlijke sport. De beste prestaties worden beloond door auto's, machines en mensen."

De opmerkingen van Horner

Wolff wil dus niet als Christian Horner worden, toen Mercedes dominant was. Maar wat zei de Brit dan, toen Hamilton en Rosberg in 2014 en 2015 mijlenver voor de rest van het veld reden? Autosport zocht de quotes van Horner terug:

"Mercedes heeft het geweldig gedaan. Ze hebben een goede auto, een fantastische motor en ze hebben twee hele goede coureurs. Het probleem is dat het gat zo groot is dat je eindigt met een race op drie niveaus. Dat is niet gezond voor de F1. Ze [de FIA] hebben een vermogensoverzicht zodat ze kunnen zien wat elke krachtbron produceert. Ze hebben de feiten. Ze zouden heel gemakkelijk een manier kunnen bedenken om het gelijk te trekken", aldus Horner aan het begin van de Mercedes-dominantie.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties